andyMolts cops al llarg de la nostra vida ens preguntem quin es l’abast real del nostre vot i de la seva importància així com de la nostra capacitat d’influir sobre tots aquells aspectes que ens afecten, des d’uns comicis a nivell general fins al nostre consistori i les polítiques de més proximitat. Certament altres vegades caiem en la temptació de creure que si la nostra elecció política no ha resultat guanyadora de les eleccions de poc serveix i queda relegada al no res degut a la impossibilitat de dur a terme les propostes promeses al programa, però com bé diu la dita, fa més el que vol que el que pot.

Es per això que estrenem any i toca fer balanços. Per el grup municipal de Ciutadans ha sigut el primer cop que hem pogut entrar a l’ajuntament de Sant Cugat amb força i poder aportar les nostres idees i mesures que al nostre entendre milloren la vida de tots els santcugatencs. És per això que si bé és cert que Ciutadans va obtenir 3 regidors del total dels 25 que té el nostre ajuntament ara toca rendir comptes a tots aquells que aquell 24 de maig van decidir dipositar la seva confiança en un partit que finalment s’ha estrenat a la política municipal. Però quin es el poder real que poden tenir 3 regidors? Que podem dir que han aconseguit aquelles 4727 persones?

En a penes mig any aquest nou grup municipal ha aconseguit una sèrie de fites tan econòmiques com socials d’un caràcter rellevant i notable. Entre elles destaquen la rebaixa del valor cadastral del 18% cosa que farà que l’IBI es vegi disminuït aquest 2016. Així com la gratuïtat del 010 de servei d’atenció telefònica de l’ajuntament o també l’augment d’agents policials a Valldoreix. És important destacar la greu situació que s’està vivint a Collserola i que en gran mesura pateixen els veïns de la Floresta, Valldoreix, Mira-Sol o Les Planes amb la sobre població de porcs senglars i que des de Ciutadans hem impulsat l’adopció de mesures per controlar aquest fenomen que en qualsevol cas porta greus maldecaps a tots aquells que el pateixen.

Finalment entre d’altres objectius assolits per el nostre grup ha estat el de la creació d’un grup de treball per regular les associacions i clubs de cànnabis arrel de la polèmica que va comportar l’apertura d’una nova associació al barri de Can Magí i que necessitava una ràpida resposta. Així mateix hem aconseguit que Sant Cugat s’adhereixi a la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables que treballa per afavorir estils de vida saludables en els entorns municipals i la intercomunicació entre els distints municipis.

De cara a l’any que se’ns obre per davant, des de ciutadans, com no podia ser d’una altra manera i amb el caràcter regenerador que ens defineix proposem que es prenguin mesures de control i seguiment per que s’asseguri que el que es decideix i s’aprova en el ple s’executi i es dugui a terme de la manera acordada. De fet, és una mesura que ja és va aprovar fa uns dies, al ple de desembre.

És per això que enfront totes les adversitats que patim constant i diàriament cal dir ara més fort que mai a aquells que un dia van confiar en nosaltres que la feina ben feta sí te futur i que aquest futur ens reserva quelcom millor, sempre que tinguem el valor de seguir-ho intentant, de seguir treballant i de seguir lluitant.

infografia balance

 Andy Fernández és membre de l’agrupació de Joves de Ciutadans Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org