• C’s ha presentat aquest passat dimarts 15 de Setembre en roda de premsa la moció que presentarà al ple arran de la problemàtica veïnal a Roquetes – Can Magí amb l’obertura d’un club de cànnabis

  • Sergio Blázquez, regidor de C’s a Sant Cugat, agraeix als altres partits polítics que s’hagin sumat a la moció fent-la així institucional i lamenta que l’Ajuntament no hagi fet res per evitar aquesta situació.

Sant Cugat, dissabte 19 de setembre del 2015. Aquest passat dimarts 15 de Setembre C’s va presentar en roda de premsa una de les dues mocions que el Grup Municipal portarà al ple aquest proper dilluns dia 21 i que es convertirà en una moció institucional. La proposta consisteix en la creació d’un grup de treball sobre la regulació dels clubs i associacions de cànnabis fruit de la problemàtica veïnal que ha causat el projecte d’obertura del club de cànnabis “Cànnam Mil·lenari” a Roquetes – Can Magí i que avui dia ha provocat que els mateixos socis s’hagin tancat en el local per evitar la seva clausura.

untitled

Sergio Blázquez y Munia Fernández-Jordán en rueda de prensa explicando la moción

El propòsit de la moció és evitar situacions com les que s’estan vivint des de fa uns mesos al barri de Can Magí on hi ha una disputa oberta entre veïns i membres del club de cànnabis (antics membres del Club Kali) a causa de la localització i activitat del local que va portar a CIU el passat juliol a suspendre de manera unilateral la tramitació i la concessió de les llicències vinculades a associacions d’aquest tipus. Això va donar lloc a què el club que tenia previst obrir en el barri finalment no ho pogués fer a causa del decret municipal pel qual es va suspendre la tramitació i concessió de llicències urbanístiques, ambientals i recreatives a clubs socials privats consistents en associacions de consumidors de cànnabis.

No obstant això, l’Ajuntament va fer un nou decret dies després -el 31 de juliol – perquè el club, que va reobrir portes a l’agost, només funcionés com a “local social d’esbarjo”. Però la problemàtica encara s’ha engrandit més quan aquest passat dimarts 15 de Setembre, l’Ajuntament va posar en marxa un decret – el tercer sobre aquest tema – on ordena el tancament del club de cànnabis “per incompliment de les resolucions municipals”, ja que assegura que la policia municipal ha constatat en vàries ocasions que s’ha fumat cànnabis en el club. Aquest tercer decret ha provocat que per evitar el tancament els membres del club s’hagin tancat dintre del local reivindicant el dret d’assemblea, ja que consideren que el club té el permís per fumar perquè en la descripció del projecte s’hi expressa que és un club de consum de cànnabis.

Sergio Blázquez, regidor de C’s a Sant Cugat, lamenta que l’Ajuntament no hagi abordat aquesta problemàtica abans i hagi deixat que s’arribés a aquesta situació extrema de confrontament.

Amb tots aquests antecedents i després de reunir-se tant amb els veïns com els socis del club, C’s va presentar la seva moció on es pretén constituir un grup de treball format per associacions de veïns, consumidors de cànnabis, personal tècnic municipal, cossos de seguretat, representants dels grups municipals, ONG’s locals i experts en la matèria. Entre altres, les tasques d’aquest grup serà el consens de la ubicació d’aquest tipus de clubs, les condicions de l’exercici d’aquesta activitat i les mesures que de forma paral·lela s’han de portar a terme tal com contempla la normativa sobre la promoció de la salut, especialment dirigida a Adolescents, Joves i Drogodependents.

Finalment, Sergio Blázquez, recorda que el tema del cànnabis no és un tema banal i que sobretot, perseguim protegir als nens i inculcar-los que hem de caminar cap a una societat amb uns hàbits de vida més saludables.

cs-facebook-CAFE CIUDADANO-plantilla-redes

Comunicació C’s Sant Cugat

Aquesta noticia va ser publicada el passat 15 de Setembre al Cugat.cat i Tot Sant Cugat