Ciutadans proposarà al seu primer ple una reducció del valor cadastral dels immobles a Sant Cugat complint amb un dels punts del seu programa electoral

Amb aquesta mesura, Ciutadans busca rebaixar la pressió fiscal dels santcugatencs, ja que una reducció del valor cadastral beneficiaria als ciutadans a l’hora de tributar en impostos com l’IBI, l’impost sobre patrimoni o l’IRPF.

El valor cadastral és una quantitat que l’administració fixa per a cada immoble i depenent de si és major o menor, el ciutadà es troba en què ha de pagar més o menys en diferents impostos. Entre ells, els mencionats anteriorment.

L’última revisió que es va fer del valor cadastral a Sant Cugat va ser l’any 2006, coincidint amb un dels moments més àlgids de la famosa bombolla immobiliària. Des de llavors, els valors dels immobles han baixat en un 50%, però, el valor cadastral al nostre municipi no s’ha actualitzat acord amb la nova realitat econòmica.

Ciutadans Sant Cugat presentarà en el pròxim ple del 20 de juny una moció on els animarà a acollir-se a una mesura que suposa baixar el valor cadastral en un 18%.

Aquesta primera moció també busca obrir un debat amb la resta de forces polítiques amb l’objectiu de disminuir l’IBI de forma gradual en els pròxims anys, un cop s’actualitzi el valor cadastral. L’impost de l’IBI (impost sobre béns immobles) és el tribut municipal més important i el valor cadastral és un dels factors que s’utilitza per calcular-ho.

Després de Marbella, l’Ajuntament de Sant Cugat és la corporació local que més impostos directes recapta de tota Espanya. Amb aquesta proposta, Ciutadans Sant Cugat vol rebaixar aquesta càrrega fiscal començant per actualitzar el valor cadastral en el context econòmic actual.

infografia IBI

 

Aquesta moció és presentarà al ple del pròxim 20 de Juny, 2015 a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès