Sant Cugat ha estat sempre una ciutat amb unes característiques particulars de població que ens ha portat, en totes les eleccions dels últims anys, a tenir una participació sempre per sobre de la mitjana electoral.

La ciutat disposa d’uns 88.921 habitants, dels quals un 11,6% són estrangers i, entre ells, uns 4.200 ciutadans comunitaris. No obstant això, fins ara, només uns 1.400 veïns amb passaport comunitari havien sol·licitat el dret de sufragi, dret acreditat per diferents tractats europeus.

Per aquest motiu el nostre grup municipal va presentar en l’últim ple municipal una proposta perquè, a qualsevol ciutadà amb passaport comunitari que s’empadroni al municipi, se li faciliti automàticament el formulari CERE.DFA-1 que els concedeix el dret a votar en les eleccions municipals i europees que se celebrin a Sant Cugat. Aquells ciutadans que encara no disposin del document, podran descarregar-lo des de la seu electrònica de l’ajuntament i lliurar la seva sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC)

La nostra proposta en forma de moció va tenir l’aprovació de tots els membres del plenari i va sortir aprovada per unanimitat.

Per aquest motiu i davant la propera celebració del Dia d’Europa al mes de maig, Cs Sant Cugat organitza un acte de networking per als ciutadans comunitaris de la nostra ciutat el proper dijous 4 de maig a partir de les 19:00 al Celler Modernista on comptarem amb la presència del nostre Europarlamentari Javier NART per explicar-nos temes tan interessants com l’Europa post-Brexit i els reptes de futur per a la Unió Europea. Us esperem a tots aquells que vulgueu participar-hi.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large