• El portaveu de Cs afirma que vol que l’Ajuntament “sigui més proactiu per tal de fomentar la participació dels ciutadans europeus a les eleccions municipals i europees” 

Dimecres, 19 d’abril del 2017. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha reclamat a l’Ajuntament més facilitats en els tràmits que han de seguir els ciutadans de la Unió Europea residents a Sant Cugat per poder participar en les eleccions municipals i europees. En una roda de premsa, Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal, ha explicat que la moció que presentaran en el ple té com a objectiu “obtenir una major participació de ciutadans de la UE en els comicis perquè l’Ajuntament també representi els seus interessos”

Ciprian ha lamentat que abans l’Ajuntament no facilitava el vot europeu i que “era un tema bastant oblidat on els ciutadans tenien confusions”. Per tal de participar en els comicis, els ciutadans comunitaris han d’emplenar un formulari que el consistori donava només amb 3 mesos d’antelació del procés electoral. “El que es demana és que s’informi i es doni aquest formulari de manera automàtica quan una persona comunitària s’empadroni a Sant Cugat sense que sigui necessari que ho demani” ha manifestat el portaveu.

“Unes 4.800 persones que resideixen a Sant Cugat són de la Unió Europea, paguen els impostos a la ciutat i tenen el dret a poder participar en les eleccions” ha defensat Ciprian alhora que ha demanat que l’Ajuntament “sigui més proactiu per tal de fomentar la participació dels ciutadans europeus residents a Sant Cugat a les eleccions municipals i europees”. Finalment, el portaveu de la formació taronja, ha explicat que la moció també reclama que es dediqui un espai al web municipal per tal d’informar els comunitaris de tots els seus drets “de forma clara i visible”

 

Comunicació Ciutadans (C’s) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large