Recentment, hem sigut coneixedors de la presumpta trama de corrupció política del cas ‘Mediador’, en la que podrien haver participat membres del PSOE, segons va declarar el presumpte mediador. Però, malauradament, a Espanya, acumulem molts més casos de corrupció que només aquest. Casos que, en gran part, esquitxen als dos partits més votats en el territori nacional: el PP i el PSOE.

La pregunta és: per què els ciutadans segueixen votant a qui s’ha vist esquitxat tantes vegades? Per què li donen més importància al vot ‘tradicional’ o a les falses promeses abans que als fets condemnables que ja s’han executat? Potser és una cosa que caldria que ens replantegem…

Ahir mateix, des del grup municipal de Ciutadans, que sempre hem orientat les nostres polítiques a la regeneració democràtica i la lluita ferma contra la corrupció, vam demanar a tots els grups municipals del consistori que instessin als diputats dels seus partits a donar suport a la Comissió Informativa que hem impulsat al Congrés dels Diputats per investigar aquesta presumpta trama de corrupció que he esmentat al començament d’aquest article.

Perquè és obligació de tots, tant dels actors polítics com de la ciutadania, lluitar contra la corrupció i rebutjar-la enèrgicament.

 

Pepe Escofet és assessor del Grup Municipal de Ciutadans (CS) a Sant Cugat