Probablement, no us sobtarà llegir que a Sant Cugat 1 de cada 10 persones té un gos com a animal de companyia. La nostra ciutat està envoltada pel parc natural de Collserola, i els espais verds al nucli urbà són també molt abundants, cosa que facilita passejar amb els gossos, fins i tot tenim a la nostra ciutat una regidoria de Benestar Animal. Els animals de companyia són molt importants per als seus amos i s’han de desenvolupar polítiques públiques que en garanteixin el màxim benestar, així com que permetin evitar conflictes amb aquells ciutadans que no tenen animals.

Ciutadans Sant Cugat presenta aquest mes de març una proposta al ple municipal que té precisament com a objectiu el benestar dels gossos de la nostra ciutat. Com a mesures que es proposen, incrementar i adaptar els equipaments per a aquests animals (Nous circuits de agility, no tallar les fonts durant els mesos de fred…), campanyes de civisme per garantir una correcta actuació dels amos i incrementar la dotació del pressupost per assolir aquests propòsits.

La política municipal ha de servir per donar solucions reals que afectin el dia a dia dels Ciutadans. La micropolítica, la política de carrer, en definitiva la política municipal en directe contacte amb el ciutadà és molt important per sentir-nos a prop dels nostres representants públics. Veurem si el plenari aprova aquesta proposta. Jo ho tinc clar: A favor.

David Andrés (@david3cbcnés membre de l’agrupació de Ciutadans (Cs) Sant Cugat