Aquest ple de març es va aprovar la nova ordenança de la Zona de Baixes Emissions amb el vot de tots els partits del consistori menys el de Cs. El motiu de les nostres reticències, com el de la majoria de vegades que el tripartit presenta unes solucions “greenwashing”, és la seva falta absoluta de planificació i més que dubtosa implantació. La intenció és bona, sens dubte, però les seves immenses limitacions tècniques i falta d’empatia amb la ciutat és sagnant. 

El parc mòbil de la ciutat ronda els 60.000 vehicles: ciclomotors, motocicletes, turismes, furgonetes i camions. L’antiguitat del parc mòbil de la ciutat, sense comptar els vehicles “clàssics” de més de 25 anys que representen un 20% del total, és una mitjana de: 9,3 anys. 

Sabem quants dels vehicles que paguen l’impost de circulació a Sant Cugat estaran exclosos a la ZBE que tanca tot el centre cultural, social i econòmic de la ciutat? Quants dels estudiants de la Universitat – ESADE o UPC – o treballadors que no tenen alternativa de transport públic (perquè no s’ha treballat) es quedaran fora? 

Coneixem el nombre de tallers que, atrapats per la barrera verda, no podran atendre als seus clients “contaminants”? O els veïns dels barris perifèrics que no podran entrar per l’Arrabassada o accedir a l’estació dels FGC de Sant Cugat per desplaçar-se fins a Barcelona, Terrassa o Sabadell? 

La pandèmia i la crisi que arrosseguem des del 2017 tampoc ajudarà a millorar l’antiguitat del parc mòbil dels nostres veïns vista la caiguda de compra de vehicles a Espanya aquest últim any. 

Sota aquestes premisses i a la situació actual de crisis econòmica, amb el nou impost d’emissions de CO2 que ha aprovat la Generalitat que grava la propietat del vehicle sobre els km que es facin amb el mateix, s’implementarà una barrera sostenible amb les seves corresponents multes que penalitzaran les classes més humils que no es puguin permetre pagar 30.000 € en un cotxe verd. Joves, pensionistes i treballadors.

Que la realitat no faci malbé un bon titular. 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portavoz del Grupo Municipal de Cs en Sant Cugat