El passat 12 de maig, Ciutadans (Cs) va sol·licitar la suspensió del cobrament del tribut metropolità, la devolució dels rebuts cobrats el 2019 i la congelació de la pujada d’impostos prevista per l’AMB amb raó del 5% anual en la factura dels residus (entre altres pujades dels impostos metropolitans).

El Govern de l’AMB està compost pels Comuns, PSC, ERC i Junts, els  mateixos partits (inclús mateixos regidors/consellers) que seuen al plenari de la nostra ciutat a Sant Cugat.

És per això que demanem a l’AMB i als nostres companys de Sant Cugat amb representació a aquest òrgan supramunicipal, que, vista la precària situació dels nostres veïns a causa de la pandèmia i les greus conseqüències econòmiques:

– Sol·licitar el retorn dels rebuts cobrats del 2019 del tribut metropolità degut errades el càlcul reconegudes que van existir.

-Congelar la tramitació del recàrrec metropolità per a 2020 i qualsevol pujada prevista dels impostos metropolitans.

– Afegir en el Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2021-2030, les inversions necessàries per a pal·liar el desequilibri d’infraestructures existents en algunes poblacions de l’AMB

-Adaptar el pressupost de 2020 de l’AMB a la nova realitat econòmica que sorgirà després de la COVID-19.

-Constitució d’una taula de diàleg amb representants de la plataforma ‘No al Tribut Metropolità’. Ja que fins avui, no se’ls ha tingut en compte per part del govern metropolità.

A Cs Sant Cugat creiem que és necessari l’esforç de totes les administracions  i la solidaritat entre veïns per reduir l’impacte negatiu de la crisi econòmica que s’agreujarà en les pròximes setmanes i mesos.