Al nostre municipi ja és normal que els partits nacionalistes i els seus postissos de govern, utilitzin actes i instal·lacions públiques per fer campanyes polítiques amb els diners de tots els ciutadans: de qui els voten i de qui no. 

Festes populars, actes oficials i edificis públics, res queda fora de manipulació partidista mentre se’ls hi omple la boca, sobretot a qui més s’aprofita del sistema – els falsos antisistema-, de la paraula llibertat d’expressió. 

L’última cacicada ha estat convocar un ple extraordinari (a dues setmanes de l’ordinari) per opinar sobre la inhabilitació de l’expresident de la Generalitat i l’anul·lació de l’acte d’eurodiputat a un dels condemnats per sedició i malversació de caudals públics. 

Amb el suport dels partits independentistes i volubles socialistes. 

Perquè els lectors tinguin una referència del cost que significarà aquest pròxim malbaratament de diners públics, sàpiguen que una Junta de Portaveus reporta als regidors 363,28 € i un Ple, 518,98 €. El regidor que els hi escriu, en poc menys d’un parell d’hores cobrarà més de 800 € per exposar opinions que no beneficien de cap manera a la ciutat. Si incloem les dietes que cobren els regidors de l’oposició, el cost d’aquest nou míting polític, ronda els 6.000 €. El total, incloent-hi costos addicionals de personal, instal·lacions… pot arribar als 10.000€ ¿política o negoci?

El Grup Municipal de Cs no participarà en aquesta nova aixecada de camisa perquè creiem que cada euro que paguen els veïns amb els seus impostos, han de revertir-se en benefici d’ells, no en engrossir els comptes dels polítics a canvi d’opinions de barra.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portaveu del Grup Municipal de Cs en Sant Cugat