• Anna Cano, vocal de Cs, demana que l’EMD “tingui una actitud més proactiva per tal de fomentar la participació dels ciutadans europeus a les eleccions municipals i europees” 

Dimecres, 16 de maig del 2018. Ciutadans (Cs) ha reclamat més facilitats en els tràmits que han de seguir els ciutadans de la Unió Europea residents a Valldoreix per poder participar en les eleccions municipals i europees. La proposta que ja es va aprovar i va ser institucional a l’Ajuntament de Sant Cugat, es debatrà demà a l’EMD de Valldoreix. Anna Cano, vocal de la formació taronja , ha explicat que la moció que presentaran té com a objectiu “obtenir una major participació de ciutadans de la UE en els comicis perquè l’EMD també representi els seus interessos”

Cano ha lamentat que fins ara l’EMD no ha facilitat el vot europeu i que “era un tema bastant oblidat on els ciutadans tenien confusions”. Per tal de participar en els comicis, els ciutadans comunitaris han d’emplenar un formulari que el consistori donava només amb 3 mesos d’antelació del procés electoral. “El que es demana és que s’informi i es doni aquest formulari de manera automàtica quan una persona comunitària s’empadroni a Valldoreix sense que sigui necessari que ho demani” ha manifestat Cano.

“Volem que l’EMD sigui més proactiva per tal de fomentar la participació dels ciutadans europeus residents a les eleccions municipals i europees”.  Finalment, la vocal de la formació taronja, ha explicat que la moció també reclama que es dediqui un espai al web municipal per tal d’informar els comunitaris de tots els seus drets “de forma clara i visible”

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large