Històricament s’ha entès que la política en general té com a fi millorar la vida dels ciutadans. Més concretament, la política local té encomanada una tasca d’utilitat molt més propera a les preocupacions diàries d’aquests ciutadans i l’objectiu de solucionar-les fent per tant la seva vida més fàcil.

Podríem començar per analitzar quin és l’objectiu de la implantació de l’àrea verda a Sant Cugat i sobretot, la manera d’encobrir les noves places de zona blava. No m’equivocaria si respongués que suposo que amb l’àrea verda el consistori pretén proveir de més places d’aparcament pels veïns de la ciutat. Si bé això podria ser útil (hauríem de veure el caràcter recaptatori en cobrar un preu gairebé com el de Barcelona) al centre de la ciutat, perquè la implanten a zones comercials (al costat de l’Avinguda Cerdanyola) o al costat de l’Hospital General?

Barris que tenen el caràcter de dormitori on durant el dia no hi ha cap problema d’aparcament i on l’únic que farà l’àrea verda és perjudicar amb més impostos encara als mateixos veïns. O barris on batega el comerç de proximitat que sens dubte es veurà perjudicat.

Beneficia realment als veïns que es cobri 2,20 euros, a qui ve a Sant Cugat a dinar, a comprar als petits establiments o a donar un tomb pel Monestir? I l’aprofitament de la mesura per encobrir la creació de places noves de zona blava que sens dubte responen a un afany recaptatori del govern del PDeCAT?

Els diners que ara recaptaran amb la nova àrea verda i les noves zones blaves seran per continuar pagant els sous i organigrama sobredimensionat de Promusa, una empresa de construcció d’habitatge social amb vinculació al 3% de la qual no ens podem fiar.

Solucionem la vida dels ciutadans, no els hi fem més complicada, si us plau.

Andy Fernández és membre de l’agrupació de Joves de Ciutadans Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large