Pròximament, Sant Cugat disposarà d’una xarxa de 35 km de carril bici per dins i fora de la ciutat. Ciclistes, vianants i vehicles hauran de conviure en harmonia juntament amb els nous ginys elèctrics (monopatins, seegways, patinets, etc.) en una ciutat que ha de preveure la diferència de velocitat dels diferents usuaris i mitjans mòbils de la ciutat.

És per això que Cs Sant Cugat vam proposar, en el passat ple del mes de març, l’elaboració d’una Ordenança que reguli la mobilitat en bicicleta per garantir la convivència i respecte entre els diferents modes de transport que els ciutadans vulguin utilitzar.

Defensem un model de transport ecològic i sostenible però que mai coaccioni al ciutadà sobre les seves preferències a l’hora de desplaçar-se per la ciutat i que garanteixi qualsevol de les seves decisions de mobilitat. El sistema escollit, una ordenança municipal, és l’eina necessària que ha de regular aquesta convivència i considerem que, per la seva redacció, haurà de comptar amb les aportacions de les diferents associacions i fins i tot de ciutadans que vulguin aportar el seu granet de sorra amb les seves idees per millorar la convivència a la ciutat.

L’esborrany de l’ordenança inicial serà aprovada pròximament i després hi haurà un període d’exposició pública on es podrà esmenar el text original que serà ratificat després d’un mes d’exposició pública a la ciutadania.

Un cop més, Sant Cugat serem pioners a Catalunya en una iniciativa d’aquest estil, ja que, avui dia, només la ciutat de Barcelona compta amb una ordenança similar a la que proposem nosaltres.

Una mesura que, sens dubte, conciliarà tots els desplaçaments al municipi i millorarà la qualitat de l’aire de la nostra ciutat.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de Cs a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large