Sent amant de la literatura reconec que la columna d’avui ja la tinc encarrilada. I si haig de parlar de Sant Jordi, pràcticament s’escriu sola. Al meu parer, es tracta de la festivitat perfecta, en el sentit que es conjuguen de forma espontània factors que la fan única: la celebrem en l’esplendor de l’arribada de la primavera amb un aire fresc i net que, després de l’hivern anima al passeig, afloren els llocs de venda de roses i una riuada de gent fulleja centenars de llibres fins a decidir-se per un, o varis.

A més a més, flota en l’aire una atmosfera romàntica allunyada d’estereotips ‘ñoños’ del concepte de l’amor que, sota el meu punt de vista, protagonitzen altres festivitats vingudes de fora. Què més es pot demanar!

També, i fruit de la seva mateixa idiosincràsia, Sant Jordi suposa un baló d’oxigen per al sector editorial, les llibreries i en darrer terme els autors. També per a les floristeries. En tot cas persones i negocis que sense cap gènere de dubtes ajuden al fet que aquest món sigui una miqueta millor.

Buscant el reconeixement internacional a aquesta festa tan nostra, aquest mes el grup municipal de Ciutadans Sant Cugat presentarà una moció al ple de l’Ajuntament perquè Sant Jordi sigui reconegut com a patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. Aquest reconeixement, a manera d’exemple, ho tenen ja esdeveniments o festivitats, com la Patum de Berga, el flamenc o els castells.

Cal dir que aquesta iniciativa ja ha rebut el suport del Congrés dels Diputats, així com del Parlament de Catalunya. Tenint en compte que Sant Jordi es viu intensament en tots els pobles i ciutats de Catalunya entenem que el món local no podia quedar al marge i ha de ser també copartícip en aquesta petició.

Per finalitzar, i encara que falten encara uns dies, no puc deixar de desitjar-vos un feliç diada de Sant Jordi i esperar que el bon temps ens acompanyi!

Sergio Blázquez (@SergioBlazquezA) és regidor del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large