– “Vostès tenen un problema i aquest problema es diu 3%”.

Així contestava Pasqual Maragall a Artur Mas l’any 2005 sobre el suposat finançament irregular del seu partit. Aquella sentència va posar per primer cop sobre la taula que el partit que ha governat Catalunya durant 30 anys havia estat robant a tots els catalans els seus diners mentre deia que qui els robava era “espanya”.

Recentment, el que va començar amb un escorcoll de la Guàrdia Civil l’any 2015 a l’Ajuntament de Sant Cugat ha acabat posant a la nostra ciutat com un dels epicentres de tota la trama corrupta de Convergència (però no s’espantin, que ara es diuen PDeCAT), sortint a les portades de tota la premsa nacional per uns fets que van ocórrer mentre l’alcaldessa era responsable d’urbanisme.

Més encara, ara que el jutge del Vendrell s’ha inhibit en favor de l’Audiència Nacional, la fotografia de la nostra alcaldessa declarant davant del jutge és sense dubte un fet que en el futur pròxim podem veure amb gairebé tota probabilitat.

I jo em pregunto: Una dirigent, que ja per acció (sabia el que hi havia) o per omissió (no ho sabia quan ella devia haver-ho sabut) tindrà la dignitat d’assumir-ho i dimitirà, o es limitarà a fer com Artur Mas quan va contestar-li a Maragall en aquella mateixa sessió plenària i dirà: “vostès han perdut els papers” ?

Abans de fer-ho però, pensi’s si encara li mereix la seva ciutadania una mica de respecte. Si és així (que segur que sí) li recomano que no actuï com Artur Mas i dimiteixi, per dignitat a vostè i de la ciutat. Si no li haurem de recordar i dir: Alcaldessa, vostès encara tenen un problema, i aquest problema es diu 4%.

Faci el que s’ha de fer. Sigui valenta.

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

Andy Fernández és membre de l’agrupació de Joves de Ciutadans Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large