• La proposta vol que l’Ajuntament faci un esforç per reforçar la campanya de prevenció de la grip perquè arribi a tota la població de Sant Cugat

 Sant Cugat del Vallès, dimecres 14 de febrer. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha demanat més mesures per afrontar les epidèmies gripals al municipi. Ho fa amb una moció que presentarà al proper ple on demana a l’Ajuntament de Sant Cugat “impulsar i fomentar a través de tots els mitjans necessaris la campanya de prevenció de la grip perquè la informació arribi a tota la població de Sant Cugat” ha assegurat Sergio Blázquez, regidor del grup municipal.

“Aquest any un 70% de les persones hospitalitzades no estaven vacunades” ha explicat Blázquez que ha subratllat la importància que l’Ajuntament “faci un esforç” per reforçar la campanya de prevenció de la grip i poder evitar així un col·lapse dels CAP de Sant Cugat, especialment el de la Mina que durant la fase epidèmica de la grip d’aquest any ha atès 420 visites extra.

A més, la moció també demana “un augment de recursos contra la grip” i que es treballi conjuntament amb la Generalitat “per elaborar un pla que permeti donar una resposta efectiva  amb aquests períodes gripals i que s’apliqui anualment” ha explicat l’edil.

La proposta també fa èmfasis en  les retallades contínues en sanitat dels últims anys i subratlla la necessitat de “que els treballadors de l’atenció primària puguin implementar els seus protocols amb normalitat per evitar la derivació hospitalària” perquè “els serveis d’urgència no es vegin desbordats i les llistes d’espera no superin els 30 dies d’espera com passa ara en moltes localitats” ha conclòs Blázquez.

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large