• La formació taronja realitza 385 enquestes per conèixer l’opinió dels santcugatencs sobre aquest nou equipament

Dimarts 13 de juny del 2017. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat s’ha oposat a la construcció de la nova biblioteca central que tindrà un cost aproximat de 9 milions d’euros. En una roda de premsa els tres regidors de la formació han presentat el seu posicionament i un estudi d’opinió que han fet a 385 santcugatencs sobre el nou equipament. Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal, ha explicat que l’edifici ronda els 9000 metres quadrats en un espai total de 17.000 metres quadrats que anirà ubicat al Parc Ramón Barnils que “és el pulmó principal de la ciutat” i ha afegit si es construeix aquest “’mamotreto’ es perdrà un parc que té molta vida social”

Tanmateix, el portaveu de la formació taronja ha manifestat que “s’han de donar solucions als problemes reals de la ciutat”,  i ha afegit  que “hi ha altres propostes de ciutat que són més importants”. En aquest sentit Ciprian ha assenyalat que “és més econòmic ampliar els horaris de la biblioteca que fer totxo” i ha assegurat que avui en dia “la construcció de la nova biblioteca central no és una prioritat per a Sant Cugat”. “Hem de treballar per millorar la ciutat i respondre a les necessitats reals de la ciutadania”, ha sentenciat l’edil de Cs

“Ampliar l’oferta de les escoles bressol a preus assequibles” és una de les prioritats que segons la regidora Munia Fernández-Jordán, l’Ajuntament hauria d’invertir enlloc de la construcció de la nova biblioteca central. “Hem de caminar cap a uns serveis socials universals, on la pobresa i l’exclusió social quedin totalment coberts i que facilitin la vida a totes les famílies que tinguin nens” ha manifestat l’edil. A més, la regidora també ha assenyalat com  actuacions prioritàries l’aparcament públic a preus baixos, la baixada de l’IBI, l’augment de pisos de lloguer social o el manteniment de la ciutat. “Els diners en la política es posen d’un costat o d’un altre depenent dels interessos i les prioritats” ha conclòs.

“Un 82% dels santcugatencs no consideren com una prioritat el projecte de la nova biblioteca central” ha assegurat Sergio Blázquez al presentar l’estudi d’opinió on s’han entrevistat a 385 persones de forma presencial en el centre de la ciutat. “El Parc Ramón Barnils fa respirar la ciutat” ha afirmat Blázquez i ha explicat que “un 70% creu que la construcció de la nova biblioteca suposarà un impacte mediambiental negatiu”. De l’estudi també s’ha desgranat que “2 de cada 3 santcugatencs volen deixar l’actual biblioteca Gabriel Ferrater tal com està” ha conclòs el regidor.

 

 

 

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large