• El diputat i portaveu de Salut de Cs, Jorge Soler, critica les prioritats de l’equip de govern “és molt més car comprar hospitals i totxo”

Sant Cugat del Vallès, dimecres 6 de juny del 2017. El diputat i portaveu de Ciutadans (Cs) a la Comissió de Salut al Parlament de Catalunya, Jorge Soler, ha explicat que la formació taronja ha presentat una proposta de resolució per a què Sant Cugat tingui urgències pediàtriques les 24h del dia els 365 dies l’any. En una roda de premsa davant del CAP de la Mina, on s’atendrien les urgències pediàtriques, Soler ha manifestat que Sant Cugat es mereix tenir un pediatra les 24h “per a què les famílies no s’hagin de desplaçar a llocs llunyans quan tenen necessitats vitals i urgents”.

La proposta arriba després que l’Ajuntament de Sant Cugat aprovés al maig i a instàncies del grup municipal de Ciutadans (Cs) una moció per reclamar a la Generalitat la incorporació d’un pediatra d’urgències.  “Per a Ciutadans la salut és una prioritat” ha assegurat Soler i ha criticat les prioritats de l’equip de govern, ja que “no és una despesa que sigui inassumible”, sinó que “és molt més car comprar hospitals i totxo o altres aberracions que moltes vegades hem sentit” ha dit Soler. La formació taronja ha subratllat que Sant Cugat és la segona ciutat de l’Estat espanyol amb més natalitat i que el 20% dels ciutadans tenen menys de 14 anys. A més, ha lamentat que, fora de les hores cobertes per el CAP, les famílies hagin de desplaçar-se a Terrassa, a una distància de 20 km, per rebre atenció pediàtrica especialitzada. És per això que el grup parlamentari ha demanat que el servei d’urgències pediàtriques 24h – 365 dies també s’inclogui en el Pla Nacional d’Urgències Sanitàries de Catalunya que s’està elaborant actualment.

Finalment, el portaveu de la Comissió de Salut ha lamentat que la Conselleria “hagi d’estudiar una necessitat tan bàsica de detectar”. “A Sant Cugat hi ha suficient volum pediàtric per justificar aquest servei que estem sol·licitant” ha assegurat Soler. “En un pressupost com el que tenim a Catalunya aquest servei tan necessari és pot sufragar fàcilment” ha conclòs.

Els tres regidors del grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat amb el diputat parlamenti Jorge Soler davant del CAP de la Mina

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large