‘Els hi ha fotut perquè estem solucionant un problema que té Valldoreix’. ‘ És obvi que no tenim prou espai a l’estació per aparcar’. Aquestes són dues de les moltes frases cèlebres a què ens té acostumats el Sr. Josep Puig. Jo no les recordava exactament així, però la premsa de Sant Cugat m’ha refrescat la memòria.

La primera és demolidora si el lector acaba d’aterrar a Valldoreix i ningú ha tingut temps d’explicar-li la història dels sis últims anys del govern. El seu primer pensament seria: ‘Què mala gent aquests de l’oposició volent impedir que el govern de l’EMD solucioni els problemes que tenim els veïns’.

Però, si a aquest mateix lector, el seu veí, en un exercici de responsabilitat, tingués a bé fer-li cinc cèntims de les decisions que s’han pres des de l’EMD, possiblement els seus pensaments anirien en una línia ben diferent, com ara: ‘Aquests de l’oposició estan denunciant els problemes que el mateix govern ha creat’ o ‘Si no hagués creat els problemes ara no s’haurien de gastar centenars de milers d’euros per solucionar-ho’, ‘és clar, com no són els seus diners’… I així uns quants pensament més.

Els veïns de Valldoreix fa anys que tenim un problema d’aparcament quan volem agafar el tren i baixem a l’estació en cotxe, problema que s’ha anat agreujant a mesura que Sant Cugat i Valldoreix creixien. Un element important de l’equació és la gratuïtat del pàrquing. Crec que és l’únic del municipi que no disposa de parquímetres en zona blava. Així que, com ja he dit fins al cansament, això provoca que molta gent acudeixi al nostre pàrquing (ara malauradament de Sant Cugat) per deixar el cotxe i així estalviar uns bons diners, el que causa que hi hagi ‘overbooking’ i que els veïns i veïnes de Valldoreix ens quedem sense plaça de pàrquing en el nostre propi poble. Hi havia solucions per a aquest problema? Sí, les hi havia. Les ha aplicat el govern de l’EMD? No, no ho ha fet. El govern ha fet una altra cosa. I què ha fet? Doncs l’única cosa que no hauria d’haver fet: vendre / permutar / canviar el terreny del pàrquing de l’estació a l’Ajuntament de Sant Cugat. Sembla ser que no teníem la competència per gestionar el nostre propi pàrquing, o això diuen, però és que ara no tenim ni competència ni terreny.

Ho hem perdut tot. Mai, mai una administració ha de vendre patrimoni fonamental pel poble.

I davant les queixes per la mancança d’aparcament a prop de l’estació el que fa el Sr. Puig és comprar un terreny al costat de la floristeria de Can Cadena, arranjar-lo i deixar una esplanada oberta. Un terreny que es va pressupostar per una quantitat, entre la compra i la urbanització, i que s’està quedant curta a cada mes que passa. Un terreny que no està planificat, un terreny que no podem gestionar com a pàrquing, un terreny que ni tan sols el Sr. Puig sap que fer amb ell. La gestió de govern així exercida, sense previsió, sense cap pla, amb el sol criteri d’anar solucionant els problemes que un mateix causa, és una mala gestió sense cap dubte.

L’única previsió que hi ha és el caos que es crearà a l’estació quan la ‘esplanada’ estigui acabada, perquè segons els vocals del govern, els que cobren un sou digne, no tenim competència per gestionar un pàrquing.

Conclusió: és clar que hi havia un problema d’aparcament a la estació! Un problema que van agreujar vostès amb aquesta permuta absurda i perjudicial pel patrimoni de Valldoreix. Si ho haguessin fet bé ara disposaríem de dos espais de la nostra propietat amb els quals podríem negociar amb Sant Cugat la manera de complaure a tots els veïns del municipi, però escombrant cap a casa.

No obstant això, ara només ens queda seure a veure com gestionen el que han fet.

Respecte a la primera frase: només està solucionant els problemes que vostè mateix ha creat. I a la segona: el que per a vostè és obvi ara, ho era per a la resta quan va signar el contracte. No sé qui està més fotut.

I ara faré una última reflexió, que no tenia prevista, després d’analitzar diversos comentaris i punts del ple d’aquest mes de maig: primer, el govern de l’EMD ha creat una plaça de vigilant, cosa inèdita. Segon, deixarà la esplanada ampla, arranjada i tancada. Van ser les paraules del Sr. Puig.

Doncs, si sumes els dos punts…

Susanna Casta és vocal de Ciutadans a l’EMD de Valldoreix

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large