• La regidora de C’s Múnia Fernández-Jordán assegura que “el cost mitjà d’una escola bressol municipal al municipi és de 440€, sent la més cara del Vallès Occidental”

Sant Cugat, 13 de desembre del 2016. El grup municipal de Ciutadans (C’s) Sant Cugat vol que s’augmentin les places de les escoles bressol municipals i els ajuts per accedir-hi. En una moció que presentarà al proper ple insta a la Generalitat a destinar una partida pressupostaria adient per a l’educació de 0 a 3 anys i a incrementar els recursos que l’Ajuntament hi destina. “Des de l’Ajuntament s’ha de procurar la universalitat en l’educació de 0 -3 anys i això implica donar-li una major rellevància i prioritat en els pressupostos de la ciutat” ha assegurat Munia Fernández-Jordán, regidora del grup municipal.

Fernández-Jordán ha denunciat la manca de places  d’escoles bressol a Sant Cugat així com el preu “que no s’ajusta a les necessitats de les famílies”. En aquest sentit, l’edil ha explicat que “el cost mitjà d’una guarderia al municipi és de 440€, sent la més cara del Vallès Occidental”. “Uuna ciutat que abandera els valors familiars i que disposa del segell de la infància atorgat per UNICEF hauria de ser pionera en mesures per fomentar la conciliació familiar i laboral” ha manifestat l’edil.

En la moció que presenta la formació taronja es demana que des de l’Ajuntament s’elabori en un termini de 6 mesos un estudi sobre la demanda i l’oferta territorial de places de 0 a 3 anys  i que també inclogui un pla calendaritzat per fer front a la demanda no atesa actualment. “És fonamental conèixer la situació  en la que ens trobem” ha explicat l’edil. D’altra banda, amb la moció també es reclama “l’elaboració d’un pla per tal que les famílies menys afavorides socioeconòmicament tinguin més oportunitats per accedir a l’educació abans dels 3 anys” ha afirmat Fernández-Jordán.

 El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) al Parlament de Catalunya ja va presentar una proposta per revertir les retallades en l’educació de 0 a 3 anys, però mentre la situació no canviï “l’esforç municipal és imprescindible per atendre les necessitats i per tant, demanem un increment dels recursos que s’hi destinen” ha conclòs Fernández-Jordán.

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large