• Castel lamenta que l’alcaldessa votés en contra d’una iniciativa de C’s en la que  es demanava un augment dels Mossos d’Esquadra al municipi

Sant Cugat, dilluns 12 de desembre del 2016. El diputat de Ciutadans (C’s) del Parlament de Catalunya, Jean M. Castel ha denunciat “la inacció de l’equip de govern de Sant Cugat i de la Conselleria d’Interior davant la seguretat en el municipi”. I ha recordat que els robatoris han augmentat un 85% en els últims 6 anys,  fet que ha convertit Sant Cugat en la segona ciutat d’Espanya de més de 10.000 habitants amb més robatoris a domicilis.

Castel ho ha dit després de presentar públicament una proposta de resolució del grup parlamentari de C’s en la que es demana “augmentar el número d’efectius de Mossos d’Esquadra en aquesta població”. El diputat de Ciutadans ha criticat l’actitud de l’alcaldessa de Sant Cugat que, segons ha explicat,  “va votar en contra d’una moció de C’s per demanar un augment de mossos d’Esquadra al municipi i tot seguit va anar a la conselleria d’Interior a demanar el mateix que havia negat al ple”.

En relació a la contractació de seguretat privada per part d’alguns veïns del municipi, Jean M. Castel, ha dit que “les institucions han de ser responsables i actuar”,  i ha afegit que “no s’ha de traslladar els problemes als veïns perquè se’ls resolguin donat que ja paguen els seus impostos”. “Per a Ciutadans la seguretat és una prioritat”, ha afirmat Castel que també ha lamentat que els pressupostos  de la Generalitat no incloguin l’increment de cinc-cents nous efectius en la plantilla dels Mossos d’Esquadra.

Finalment, el portaveu del grup municipal de C’s,  Aldo Ciprian,  ha assenyalat que  en l’últim trimestre hi ha hagut un increment de robatoris d’un 67’5%  i ha denunciat que a Sant Cugat “es segueix incomplint les recomanacions de la Unió Europea de disposar de dos policies per cada mil habitants“.

czejcdcxcaaubibEl diputat Jean M.Castel amb la regidora Munia Fernández-Jordán i el portaveu Aldo Ciprian

 

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large