foto aldoEn el ple d’aquest mes, C’s Sant Cugat presentarà una moció per defensar l’atenció sanitària de proximitat a la nostra ciutat i que l’Hospital General de Catalunya, segueixi pertanyent a la xarxa concertada de sanitat i sent una referència d’atenció pels més de 200.000 habitants de Sant Cugat, Rubí, Castellbisbal i Cerdanyola.

Per qui encara no ho sàpiga, el Conseller de Sanitat de JXSí, Sr. Antoni Comín, té previst cancel·lar unilateralment el conveni de 10 anys que uneix l’HGC amb la sanitat pública, signat inicialment l’any 2011. Això exclourà del sistema públic de sanitat els serveis capdavanters de l’HGC d’hemodinàmica, cirurgia protètica o radioteràpia on són derivats molts pacients d’altres hospitals a causa de la seva tecnologia d’última generació que li categoritza com de nivell 3.

L’alternativa seran els hospitals de la Mútua de Terrassa o la Clínica Taulí de Sabadell on els malalts s’acumulen en llistes d’espera interminables i que, de tancar la col·laboració amb l’HGC, tampoc millorarien. El més proper està a més de mitja hora de Sant Cugat.

Des de C’s, defensem un sistema públic i universal de sanitat però aplicat a les condicions reals de la nostra societat. Actualment, no tenim un hospital públic proper que pugui substituir la demanda de la ciutat pel que no veiem convenient que s’interrompi un acord de col·laboració beneficiós per a ambdues parts. Almenys fins que l’hospital Vicente Ferrer no sigui més que una pedra en un solar.

Per aquest motiu i pel compromís del nostre partit amb la ciutat votarem a favor del HGC: votarem a favor dels ciutadans de Sant Cugat.

 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large