• La proposta de modificació de les ordenances fiscals implica reduir,  a més de l’IBI, altres impostos com el de vehicles de tracció mecànica i la taxa de  residus de locals.
Sant Cugat 19 d’octubre del 2016. El grup municipal de Ciutadans (C’s) Sant Cugat ha detallat en roda de premsa la seva proposta per a les ordenances fiscals. Sergio Blázquez, regidor de la formació taronja, ha explicat que la filosofia de C’s és “dotar al ciutadà de la menor càrrega impositiva possible” per tal de què “tingui el diners a la seva butxaca”. D’aquesta manera ha afirmat que la proposta de la formació taronja implica “reduir impostos com l’IBI, l’impost de vehicles de tracció mecànica i la taxa de residus de locals”.

L’edil ha assenyalat que “Sant Cugat és una de les ciutats d’Espanya que més paga d’IBI ” i on es grava de forma “absolutament abusiva al ciutadà”. És per això que el grup municipal ha proposat “una rebaixa de l’IBI del 5% per a tots els santcugatencs”. Blázquez ha senyalat que  durant tot el mandat  des de la formació taronja es “lluitarà” perquè aquesta proposta es faci realitat i ha recordat que l’any passat ja van aconseguir que l’IBI es disminuís “un 2’16%”, tot i que ha manifestat que, és una baixada que es considera “insuficient”.

D’altra banda, Blázquez ha explicat que amb les noves ordenances fiscals també proposen disminuir l’impost de vehicles de tracció mecànica perquè “els que contaminin menys, paguin menys”. En aquest sentit, ha detallat que la proposta contempla “un augment en les bonificacions dels vehicles híbrids i dels elèctrics” amb l’objectiu d’aconseguir una excel·lent “qualitat ambiental” per a Sant Cugat. A més a més, la rebaixa també afectarà els propietaris de ciclomotors i motocicletes fins a 125 c.c que veuran una baixada del 43,5% en aquest impost.

Finalment, el regidor del grup municipal  de C’s ha destacat  que és necessària  “una disminució de la taxa de residus locals amb l’objectiu de facilitar la recuperació econòmica dels comerciants”.  Concretament, l’edil ha detallat una reducció “de l’11% per aquells propietaris de locals inferiors a 250 metres quadrats i una baixada del 7% per aquells amb locals més grans”.
cvc7tnkwiaa-iirSergio Blázquez i Aldo Ciprian durant la roda de premsa
Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large