• la proposta que Ciutadans va presentar el juliol per actualitzar el valor cadastral ha sigut determinant per la reducció de l’IBI del 2,16% al 2016.

Sant Cugat, dimecres 14 d’octubre del 2015. Una de les propostes estrella que portava Ciutadans en el seu programa municipal era aplicar una baixada del valor cadastral del 18% abans del 31 de juliol. En el seu primer ple va posar la iniciativa damunt de la taula que es va acabar aprovant amb els vots a favor de CIU, PSC i PP.

A banda d’actualitzar el valor cadastral de Sant Cugat que no s’havia revisat des del període de la bombolla immobiliària (2006), l’objectiu de la proposta era començar a disminuir gradualment l’IBI a Sant Cugat.

En aquest context, ahir l’equip de govern va avançar que en els pressupostos de l’any 2016 es preveu una reducció de l’IBI del 2,16% on l’aprovació de la proposta on Ciutadans demanava l’actualització del valor cadastral ha sigut determinant. Aquesta mesura entrarà en vigor a partir de l’1 de gener del 2016.

Des del grup municipal de Ciutadans creiem que la disminució del 2% és insuficient, ja que Sant Cugat és un dels municipis on l’IBI és més car. Ciutadans aposta per caminar de manera progressiva a una reducció del 10% i considera que el primer any es podria haver disminuït un 3-4%.

 

infografia IBI OK

Comunicación Ciutadans Sant Cugat

Twitter: @Cs_SantCugat

Facebook: Ciutadans Sant Cugat

E-mail: sant.cugat@ciudadanos-cs.org