• C’s també demana un pla conjunt d’actuació entre la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos per enfortir la seguretat al municipi.

Sant Cugat del Vallès, divendres 30 de setembre del 2016. El grup parlamentari de Ciutadans (C’s) ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la que demana que s’incrementi la ratio de Mossos d’Esquadra desplegats a Sant Cugat del Vallès. La proposta que ha estat treballada conjuntament amb el grup municipal local que ha denunciat en múltiples ocasions la falta d’efectius, s’ha presentat el passat 21 de setembre a la Cambra Autonòmica. El diputat, Jean Castel, ha explicat que reclamen que  “hi hagi un augment de  220 mossos i que  s’incorporin efectius de les noves promocions previstes pel Departament d’Interior”.

En aquest sentit el diputat de C’s ha argumentat que aquesta petició la realitza després de constatar  que “els robatoris al municipi  han augmentat fins a un 85% en els darrers sis anys” i que això ha convertit Sant Cugat en la segona ciutat d’Espanya amb més de 10.000 habitants que té “la taxa de robatoris a domicilis més alta”. Castel ha lamentat que aquesta situació ha comportat que “en alguns barris els veïns hagin optat per contractar seguretat privada al marge dels mossos i la policia municipal”.

A banda de l’increment dels efectius dels  Mossos,  per revertir aquesta situació  Castel ha anunciat que des del grup parlamentari de Ciutadans s’ha proposat que  “s’adoptin mesures de coordinació entre els diferents cossos de policia,  de manera que es pugui disposar d’un pla conjunt d’actuació que permeti enfortir els nivells de seguretat al municipi”.

 

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large