• C’s demana a la Generalitat que estudiï la possibilitat d’aprofitar les instal·lacions perquè es converteixi en l’hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal

Sant Cugat, dimecres 5 d’octubre del 2016. El portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) Sant Cugat, Aldo Ciprián,  ha reclamat que s’aturi l’exclusió de l’Hospital General de Catalunya de la xarxa pública després de l’anunci fet pel conseller  de Salut, Antoni Comín, en aquest sentit.  Ciprián ha argumentat aquesta petició perquè és una decisió que “afecta a tots els ciutadans de Sant Cugat”.

En una roda de premsa, el grup  municipal  de C’s, ha presentat la proposta que portarà al proper ple on instar a la Generalitat de Catalunya que deixi sense efecte l’acord adoptat i que estudiï la possibilitat d’aprofitar les instal·lacions de l’Hospital General de Catalunya perquè es converteixi en l’hospital de referència per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. El portaveu de Ciutadans (C’s) Sant Cugat ha afirmat que amb aquesta moció es reclama al Conseller Comín que “replantegi el seu posicionament fins que hi hagi  un hospital de referència per poder atendre Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal”.

Ciprian ha assenyalat que “no es pot tolerar que es tanquin més llits” i ha explicat que “actualment l’hospital rep més de 2.000 derivacions dels hospitals públics, que en cas de confirmar-se l’exclusió, aquests hauran d’absorbir amb els mateixos recursos de què disposen actualment”. A més de les conseqüències per als usuaris, Ciprian ha recordat que fruit de l’acord “147 treballadors de l’Hospital General de Catalunya aniran al carrer”.

D’altra banda, l’edil Sergio Blázquez ha titllat de “falses” les afirmacions del conseller de Salut en el sentit de que es recol·locaran els treballadors d’aquest centre sanitari que perdin la feina i ha constatat que “amb la sortida de la Clínica del Vallés de la xarxa pública 40 treballadors eventuals han perdut la feina i altres estan en una situació més precària”. A més, el regidor ha reclamat “un hospital per a Sant Cugat sense la necessitat de desplaçar-se a Manresa i Terrassa” el que ha afirmat que suposarà “una pèrdua de qualitat assistencial”.

Finalment, Blázquez ha recordat que des de Ciutadans se segueix “apostant per un hospital públic de referència perquè hi ha més de 200.000 ciutadans s’ho mereixen”. No obstant això, l’edil ha afirmat que davant la manca de pressupost “s’hauria d’estudiar la possibilitat d’aprofitar les instal·lacions de l’Hospital General perquè pugui convertir-se algun dia en el centre públic de referència”

 

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large