• La vocal de C’s a l’EMD denuncia “l’estat de la xarxa de clavegueram que està obsoleta i pensada per a un municipi de mil habitants i no per a un de vuit mil com és Valldoreix”

Sant Cugat, dimarts 27 de setembre del 2016. Susanna Casta, vocal de Ciutadans (C’s) a l’EMD de Valldoreix, ha reclamat una millora en el clavegueram de Valldoreix a través d’una iniciativa que presentarà al proper ple. Casta ha detallat que l’objectiu de la moció és “aconseguir la millor gestió possible del sistema de sanejament de Valldoreix des d’un punt de vista sanitari, hidràulic i ambiental”, i ha denunciat “l’estat actual de la xarxa de clavegueram que està obsoleta i pensada per a un municipi de mil habitants i no un de vuit mil com és Valldoreix”.

La moció planteja l’elaboració d’un Pla Director de Sanejament per a Valldoreix que permeti “planificar futures intervencions i donar solucions als problemes endèmics que hi ha actualment per tal de millorar l’estat del clavegueram” ha afirmat la vocal de l’EMD. Casta ha assenyalat la importància d’encetar aquesta estratègia el més aviat  possible, ja que “amb la planificació actual del clavegueram, moltes de les cases no tenen una doble canalització i els tubs que desemboquen a les rieres fan que aquestes s’omplin tant de les aigües pluvials com de les residuals, el que provoca molts problemes a l’època de pluges”.    

Tanmateix, la vocal de Ciutadans (C’s) ha explicat que SOREA, l’empresa que actualment gestiona el clavegueram, està realitzant una auditoria del manteniment de la xarxa amb l’objectiu de “donar la informació bàsica per a realitzar una correcta diagnosi del funcionament de la xarxa tant en l’actualitat com en un futur”. És per això, que un dels punts de la moció “insta a l’empresa adjudicatària a donar trasllat de l’informe resultant a tots els grups de l’oposició” ha assenyalat Casta. 

Comunicació C’s Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large