• Durant la sessió s’han tractat temes com els impostos, la seguretat, la corrupció i la convivència al municipi i s’ha fet la presentació del vídeo “Sant Cugat per a tots”.

Sant Cugat del Vallès, divendres 04 de maig del 2018. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha  exposat quins són els reptes i les oportunitats del municipi en el decurs d’un “Esmorzar Informatiu” celebrat avui. Durant la sessió informativa s’han abordat temes importants com els impostos, la seguretat, la corrupció i la convivència al municipi. A més, durant la trobada s’ha realitzat la presentació del vídeo “Sant Cugat per a tots”.

L’edil de Cs, Sergio Blázquez,  ha criticat que a Sant Cugat “es pagui l’IBI més car de tota Catalunya” amb un rebut mitjà de 760€ per habitatge. “Volem que els diners estiguin en la butxaca dels ciutadans i per això proposem una baixada de l’IBI del 5%” ha assegurat el regidor que ha assenyalat que “la pressió fiscal per habitant al municipi ha crescut de forma important en els últims anys”.  “Els veïns no veuen el retorn dels impostos” ha afegit Blázquez i també ha aprofitat la seva intervenció per  denunciar “l’organigrama sobredimensionat i els sous desorbitats de l’equip de govern del PDeCAT a més de la  pujada de sous dels partits d’esquerra”. “Els nostres impostos haurien de destinar-se a mesures que beneficien directament als ciutadans com millorar el manteniment dels carrers o augmentar les places de les escoles bressol”, ha manifestat el regidor de la formació taronja.

En la seva intervenció,   Anna Cano, vocal de Ciutadans (Cs) a l’EMD de Valldoreix ha reclamat “la neutralitat dels espais i  de les institucions públiques”“Volem governar per a tothom, respectant totes les ideologies polítiques” ha manifestat. En aquest sentit, la representant de Cs ha explicat que 1 de cada 3 santcugatencs són de fora de Catalunya, per la qual cosa ha explicat que proposen que  “s’implanti el bilingüisme a l’Ajuntament per millorar la comunicació amb la ciutadania”. Finalment, Cano ha explicat que la preocupació pel benestar de la ciutadania és la seva “prioritat” i en aquest sentit ha exposat vàries mesures portades a terme per la formació taronja com la gratuïtat del servei d’atenció telefònica de l’Ajuntament (010) o l’agilització dels tràmits per accedir al vot per part dels comunitaris.

Així mateix, el portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian ha denunciat l’augment de robatoris a domicilis dels últims anys que han passat de 322 (2014) a 663 (2017). “Tal com demostren les últimes dades publicades, la mala gestió política de la seguretat està passant factura al municipi”. Ciprian ha carregat també contra l’alcaldessa pel que ha qualificat de “deixadesa de funcions” i l’ha qualificat com  “una alcaldessa virtual que no està en el dia a dia del municipi”. Finalment, Ciprian ha recordat que la formació taronja ha demanat la dimissió de l’alcaldessa “per la degradació de la imatge del municipi” després dels múltiples casos de corrupció que esquitxen a Sant Cugat.

 

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large