L’accés a l’habitatge és, segons el darrer baròmetre d’opinió de la ciutat, el problema que preocupa més els veïns de Sant Cugat i on l’equip de govern obté pitjor puntuació. Això malgrat que les promeses electorals del 2019 dels tres partits de govern incloïen la posada a disposició dels santcugatencs de centenars de pisos de protecció oficial.

El govern ha promès construir a Ca n’Ametller 4.000 habitatges, dels quals 2.000 habitatges de protecció oficial, intercanviadors, nova estació de l’AVE a Sant Cugat, ecobarri sostenible… Tot això sense que la proposta hagi estat encara votada al plenari, però celebrada com si, a 5 mesos de les eleccions, es pogués executar amb un espetec de dits.

Un projecte que parteix de les falses premisses d’intercanviadors que no s’han executat i cobriment de vies de tren, el pressupost del qual gairebé no s’ha començat a debatre; no es presenta una cronologia d’execució, un estudi de viabilitat i rendibilitat econòmica mentre altres fracassos estrella del tripartit com el Ragull Centre s’aparten dels focus mediàtics després del seu fiasco.

En realitat, després de quatre anys de mandat amb prou feines s’han lliurat mig centenar de pisos d’Habitatge de Protecció Oficial que heretem de l’anterior, per això, l’aportació d’ERC+PSC+CUP i les seves polítiques d’habitatge protegit per a la ciutat ha estat un 0 rotund. Cadascú és lliure de pensar el que vulgui, però que després ningú se sorprengui: el projecte de Ca N’Ametller és fum. Fum electoral.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és portaveu del Grup Municipal de Ciutadans a Sant Cugat