Mai segones parts són bones, diuen els cinèfils i, sembla ser, també es complirà a la nova temporada de Ragull Centre acabada d’estrenar a so de bombo i platerets per part del govern municipal sense comptar, una vegada més, ni amb l’opinió dels veïns ni amb l’oposició. Així entenen alguns els processos participatius. 

Un projecte de ciutat que només avala el tripartit i l’execució cronològica del qual superarà el mandat actual sense la probable continuïtat per part del futur equip de govern que, amb tota seguretat i vist els errors de gran importància que estan cometent “els partits del canvi” a Sant Cugat, no serà l’actual. 

És inútil insistir que la densitat d’habitants de la nova versió dels edificis és la mateixa que l’anterior o que un polígon industrial no és el lloc ideal per a crear ruscos a un barri tremendament densificat i del qual el benefici en equipaments per als veïns és encara una incògnita. 

Incert és també el cost del projecte, la suma de la qual no ha estat encara revelada i que significarà la implantació d’un centre comercial en plena Zona de Baixes Emissions, entrant en competència amb l’únic barri de la ciutat que encara conserva el seu comerç de proximitat: Sant Francesc. 

Una altra certesa d’aquest projecte és que una empresa privada haurà aconseguit el que en el 2016 l’empresa DELPHI no va aconseguir en abandonar la nostra ciutat; llavors, aquests mateixos partits que avalen la requalificació urbanística del solar, amb els mateixos portaveus, van ser categòrics per a evitar que la ciutat perdés “múscul” industrial. 

Ara, al solar contigu DELPHI, aquesta requalificació urbanística serà un fet. Sense parpellejar.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portavoz del Grupo Municipal de Cs en Sant Cugat