El mes passat, Cs Sant Cugat va plantejar una proposta per a la prohibició del consum d’alcohol als espais públics de la ciutat, competència que es recull a les ordenances de les grans ciutats. No passa així a Sant Cugat.

La idea era clarament donar un suport jurídic a la Policia local i Mossos d’Esquadra per a combatre el descontrol que cada cap de setmana provoquen el consum indiscriminat d’alcohol als parcs i aparcaments públics: robatoris, agressions, brutícia, destrosses contra la propietat pública i privada… I no sols els caps de setmana. 

El vot, igual que el 2019 quan es va presentar la proposta per primera vegada, va anar en contra per part de tots els partits polítics de govern i de l’oposició. PSC, ERC, PSC i JUNTS van votar en contra amb intervencions dignes d’emmarcar i recordar.

Hauria estat millor la proposta si se’ls hagués ocorregut a ells? Segurament hauria estat igual, però amb la diferència que nosaltres sí els hauríem donat el nostre vot favorable: la nostra prioritat és la ciutat. Sempre.

S’imaginen què hagués passat el 2020, any de l’inici de la pandèmia, si Sant Cugat hagués disposat d’una ordenança que facilités la intervenció preventiva de la policia davant els actes incívics ja exposats? I els contagis massius que van venir després entre alguns adolescents? 

És clar que a ningú ens agrada reconèixer la degradació contínua de la ciutat, no obstant si no es posen mitjans per a evitar-ho ni es reconeix que existeix aquesta qüestió, poc favor estarem fent a la nostra població. 

La solució d’un problema, deia un professor meu, comença per fer un bon plantejament i, afegeixo jo, reconèixer que el tens.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portavoz del Grupo Municipal de Cs en Sant Cugat