Alcaldessa, la solució és al despatx del costat. Llegeixo fa poc com la nostra alcaldessa, Mireia Ingla, recorda en una entrevista que l’Ajuntament destina “molts diners” cada any a la retirada de la gran quantitat de grafitis que hi ha a la ciutat (Més de 55.000 € segons dades del 2020). És evident que aquesta forma de vandalisme suposa un greuge per la nostra ciutat tant pel cost econòmic com per l’estat en el qual deixa els nostres carrers, i agraeixo de debò a l’Ajuntament que treballi per netejar-los. El principal problema és que l’Ajuntament no pot actuar quan el grafiti es troba en parets o espais privats.

Tot i això, part de la solució és més a prop del que sembla. Arran Sant Cugat (les joventuts de la CUP) han fet pintades recentment a les seus de Ciutadans, PP, PSC, ANC, Esquerra, Junts, HP i podríem seguir….

Per tant, senyora alcaldessa, li proposo una solució: Vagi al despatx del costat, i parli amb la CUP (Que seu amb vostè al govern), demani a la CUP que parli amb les seves joventuts, i que no facin més pintades. Que facin actes, discursos, carpes informatives… però si us plau que no embrutin els nostres carrers.

Tot i això, em sembla senyora alcaldessa que serà un tema ben complicat, perquè alguns basen part de la seva acció política en el vandalisme als nostres carrers. I els carrers no “seran sempre nostres”, seran sempre de tots.

David Andrés (@david3cbcnés membre de l’agrupació de Ciutadans (Cs) Sant Cugat