Recentment ha fet dos anys des que l’actual govern va agafar les regnes de la ciutat mitjançant un tripartit “d’esquerres”. En mig d’aquests dos anys hem patit una profunda crisi sanitària que ha atropellat qualsevol pla de govern – suposant que hi hagués un – i que ens ha deixat en mans de la improvisació i de la deessa Fortuna. 

Si a la dificultat es troba l’oportunitat de mostrar la vàlua dels governs i dels seus polítics, lamentablement, la resposta davant la crisi l’únic que ha fet és posar en evidència a tot un govern municipal, autonòmic i nacional, les seves mancances estructurals i la seva nul·la preparació professional.

Malgrat que des de l’oposició Cs Sant Cugat ha estat completament lleial al govern municipal per afrontar la pandèmia, creiem que el crèdit i les excuses, en aquest segon tram del mandat, han de finalitzar. El ciutadà no pot suportar més pretextos sobre herències enverinades o sobre els efectes d’una pandèmia que ha afectat a tots: està perquè l’administració més propera li solucioni els problemes més immediats.

Que no generi nous tributs o increment a la fiscalitat per vendre solucions imaginàries (que no imaginatives), per facilitar la mobilitat a la ciutat, garantir el manteniment de les voreres o la lluita contra el vandalisme creixent que campa per la ciutat. O, qui sap, per donar solucions als nous problemes a curt-mig termini derivats de la pandèmia. 

Deia Churchill que: “El polític ha de ser capaç de predir el que passarà demà, el mes vinent i l’any vinent; i d’explicar després per què no va passar el que el va predir”.

Crec que, a Sant Cugat, encara no hem estat capaços de superar l’avui.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portavoz del Grupo Municipal de Cs en Sant Cugat