Torna l’oci nocturn. Tard? Comencem a veure la llum al final del túnel d’una pandèmia que ha estat duríssima per a tothom. Els joves, també l’hem patida, i molt, tot i ser assenyalats freqüentment (i generalment injustament) com a culpables de contagis massius. Les conseqüències psicològiques del confinament i la pujada de l’atur juvenil són exemples del mal que també ens ha fet la pandèmia als joves. A Sant Cugat, l’oci nocturn ocupava una part molt important del nostre temps lliure, un sector que amb l’arribada de la COVID va quedar completament aturat, amb més del 60% de les empreses en l’àmbit nacional obligades a tancar. Un drama.

Durant aquest any, el govern local, en comptes de plantejar alternatives (tenint les competències per fer-ho), ha mirat cap a una altra banda remetent-se a l’aprovació d’un pla per part del PROCICAT que arriba molt tard. També mira el govern cap a una altra banda respecte al “botellot”, que s’ha incrementat amb la fi del toc de queda. La solució exigia oferir alternatives als joves que permetessin evitar el “botellot” als carrers, i no ha arribat. Alternatives que compatibilitzessin l’estricte compliment de les mesures sanitàries amb espais d’oci atractius pels joves.

Aquest debat ja queda enrere. L’oci nocturn reobre aquest dilluns 21 de juny, després de més d’un any tancat. Un govern que deia prioritzar els joves hauria d’haver estat més valent i proactiu, plantejant alternatives, en lloc de limitar-se a esperar al pla autonòmic.

David Andrés (@david3cbcnés membre de l’agrupació de Ciutadans (Cs) Sant Cugat