La formació taronja presenta una moció en què proposa l’elaboració de plans municipals específics per  tornar els immobles okupats als seus propietaris i mesures per vetllar per la seguretat i la convivència dels veïns afectats per l’okupació il·legal

Sant Cugat,  7 de setembre del 2020. Ciutadans proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l’okupació il·legal d’habitatges. Això és el que recull una moció que la formació taronja ha presentat a l’ajuntament de Sant Cugat perquè es porti a debat en el proper ple municipal.

Tal i com ha explicat el portaveu de la formació taronja a Sant Cugat, Aldo Ciprian, la proposta de Cs contempla l’elaboració d’un pla  municipal específic que permeti a l’ajuntament lluitar de forma més eficaç contra l’okupació il·legal. En aquest sentit es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles okupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica. També es preveu posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l’okupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són els que millor coneixen la realitat dels seus barris. O l’elaboració d’un cens en què s’indiqui si el tipus d’okupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de la mateixa.

Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’okupació il·legal a Sant Cugat contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l’okupació i impulsar la creació d’una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats o susceptibles d’okupació.

El portaveu de Cs ha assegurat que “les okupacions estan augmentant de forma alarmant a Sant Cugat,  provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson” . Ciprian ha explicat que el seu partit ha registrat una llei anti-okupes al Congrés dels Diputats que sigui “més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els okupes de manera exprés” però ha afegit que és molt important comptar amb el suport de l’administració local que és la més propera als ciutadans “creiem que des dels Ajuntaments també és necessari actuar i pressionar”, ha conclòs.