El passat dijous Valldoreix va celebrar la Junta de Veïns del mes de maig. En aquest ple ens vam sumar a la moció contra la corrupció, a la qual també ens vam adherir a Sant Cugat. 

Ciutadans ha abanderat sempre, a tots els nivells polítics existents, la lluita contra la corrupció, i des de la nostra creació el 2006 seguim treballant per lluitar contra aquesta xacra.

En aquest article m’agradaria recordar que el 24 maig del 2015 Ciutadans, aconseguia a Sant Cugat, per primera vegada, tenir representació a l’Ajuntament i així també tenir un vocal a Valldoreix.

A finals d’agost (3 mesos després) a Sant Cugat, la Guardia Civil es personava a l’Ajuntament per sol·licitar informació sobre l’adjudicació d’obra pública. 

Una setmana després, l’alcaldessa Sra Conesa i el seu nou, en aquell moment, tinent alcalde d’urbanisme, l’actual conseller Damià Calvet, convocava a l’oposició a una reunió per aclarir uns assumptes. També informava de l’adjudicació dels nous pisos de protecció oficial de PROMUSA al Carrer Rius i Taulet a l’empresa Teyco i explicava que s’havia anul·lat per un error en la suma del full de l’Excel.

El que vull destacar és que en tres mesos Ciutadans va ser capaç, des de l’oposició i amb poca transparència per part del govern municipal de Sant Cugat, d’adonar-se que la gestió convergent podia ser clarament irregular.

Què van fer l’oposició, els que fa 30 anys han estat asseguts a les cadires del consistori de Sant Cugat?

Què van fer per denunciar aquesta situació? Molt poc o res.

Però ara ens alegrem que aquest cas hagi tingut un final amb aquesta sentència en ferm, i la veritat hagi sortit a la llum, ens alegrem que els delictes hagin tingut les seves conseqüències, actes més que deshonestos. Encara que per desgràcia hem perdut milers d’euros pel camí, diners que es podrien haver estalviat als conciutadans amb menys impostos. 

Si hi ha un motiu pel qual els meus companys de Ciutadans i jo mateixa ens vam voler dedicar a la política, és precisament la lluita contra la corrupció. La corrupció no té cabuda en una societat democràtica i, molt menys per part de càrrecs polítics de cap formació política que de fet, haurien de donar exemple a la resta de ciutadania.

Llàstima que el govern de Valldoreix, hereus de Convergència i Unió, van votar en contra de la moció, en el meu parer van perdre una bona ocasió.

Anna Cano (@cano_anna) es vocal del Grup Municipal de Cs a la EMD de Valldoreix