Avui, els representants polítics de la ciutat, hauríem d’estar debatent sobre la 13 escola pública per a Sant Cugat, la localització inicial de la qual, per cert, estava programada al parc Ramón Barnils. 

Tot i això, ens trobem davant la cancel·lació del projecte de la 12 escola, projecte insigne de l’anterior govern Convergent, que ja ha costat milers d’euros i que no ha servit més que per desesperar als pares i mares. 

Seria fàcil culpar al nostre flamant conseller de Territori i autor intel·lectual del projecte inicial, Damià Calvet de JxCat, o al brillant conseller d’educació, Josep Bargalló d’ERC, per les constants retallades en educació i la seva contrastada tirada per l’ensenyament en barracons. 

Però això no canviarà el disgust dels pares ni farà cap favor a la ciutat. 

Des de Cs no entenem per què el Govern municipal va decidir avançar els diners per a la construcció de l’escola, avançant un pressupost de 6,5 milions a repartir, 5,3 per a la Generalitat i 1,3 per a Sant Cugat. 

Sent l’educació primària I secundària una competència de la Generalitat, no és defensable que, a sobre de pagar impostos, el veí pagui dues vegades per un servei que ja ha sufragat. 

El que és cert, és que si s’acompleix la nova planificació d’execució de l’escola La Mirada (curs escolar 2023-24), molts dels alumnes hauran desenvolupat tot el cicle complet de primària en barracons. A Sant Cugat. 

Mentre uns construeixen un hospital en 12 dies, nosaltres trigarem 7 anys a completar una escola pública. En el millor dels casos. 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portaveu del Grup Municipal de Cs en Sant Cugat