A Ciutadans ens agrada el fet que els veïns ens parin i ens expliquin les seves propostes per millorar els nostres municipis. D’aquesta manera ens fan arribar les seves veritables preocupacions i inquietuds. Ningú millor que ells per evidenciar els problemes. 

Tot i això, mai ens paren per dir-nos que els representants polítics estem mal pagats i que per això ens haurien d’augmentar el sou. 

Fa sis mesos, a l’EMD de Valldoreix, tots els grups polítics ens vam asseure per arribar a un acord de retribucions dignes i raonables. I que tot això, a més, suposés un estalvi de diners per l’EMD de Valldoreix, per primera vegada en molts anys, que es podria utilitzar en el que veritablement és necessari per als veïns. No es necessitava res més. 

Malauradament, a l’últim ple de gener de l’EMD de Valldoreix, aquest acord es va desfer . L’equip de govern amb el suport dels vocals de la resta de partits, van pactar a l’esquena del nostre grup municipal, augmentar-se el sou. En concret, un 31% el sou dels vocals i un 11% el de l’equip de govern (exceptuant el President). 

D’aquesta manera va quedar patent quines eren les seves prioritats. La nostra posició sempre ha estat clara en aquest sentit.

Des de Cs demanem a l’equip de govern i a l’oposició que reflexionin, no hi ha excuses possibles per acceptar aquesta mesura. Més diners no significa més feina ni més efectivitat. 

Al nostre partit volem pensar que tots hi som a la política per a servir, i no pas per a servir-nos. Però amb mesures com aquesta l’únic que s’aconsegueix és desprestigiar la política i els polítics, i que la ciutadania s’hi allunyi cada cop més. Una llàstima, tot plegat. 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) es Portaveu del Grup Municipal de Cs en Sant Cugat