• Aldo Ciprian, portaveu de Cs,El nostre consistori ha de reconèixer l’impacte positiu d’aquest tipus d’activitat comercial com a part molt important del comerç local i de proximitat”

Sant Cugat del Vallès, dilluns 09 de juliol del 2018. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha demanat, a través d’una moció que presentarà al mes de juliol,i d’acord amb una proposta d ‘AEMCA (Associació Empresarial de Marxants de Catalunya),que es reconegui la tascadinamitzadora del comerç local del sector de venda no sedentària o marxants.

A Sant Cugat, aquest tipus de comerç té una destacada presència a través del mercat setmanal dels dijous, el mercat de segona mà i les diferents fires que es realitzen al llarg de l’any com la Firad’Estiu, la Fira de Reis…entre altres.

Aldo Ciprian, regidor de la formació taronja, ha explicat que el sector dels marxants és una part imprescindible del teixit social i comercial del municipi de Sant Cugat, i ha destacat “l’interès general de la seva activitat i la seva contribució a la consolidació i desenvolupament dels eixos comercials”.

D’altra banda, l’ediltambé ha sol·licitat “la constitució d’una taula de treball municipal amb representants del sector (associacions i patronal) i membres del govern municipal i de l’oposició, que abordi les problemàtiques del sector”.

Millores en l’àmbit dels serveis que es proporcionen per part de l’ajuntament, com són la seguretat, connexió als subministraments d’aigua i electricitat,serveis públics-WC o aparcaments són àmbits d’actuació en els quals cal treballar“ ha exposat Ciprian. Finalment, el portaveu ha emplaçat a l’equip de govern “a presentar en audiència pública, abans de la presentació al ple de les ordenances fiscals de l’any 2019, l’estudi utilitzat per al càlcul de costos del servei i cobrament de taxes i, analitzar si existeix marge per a la reducció de taxes i tributs”.