Per qui no hagi llegit el gran llibre del gran escriptor napolità Roberto Saviano titulat Gomorra, els informo que detalla les accions de la Camorra, banda organitzada de caràcter mafiós amb arrels en el sud d’Itàlia, i dels seus “associati“.

I m’ha vingut a la memòria aquest genial llibre, basat en les experiències personals de l’autor durant la seva joventut, després de la sentència del cas Palau. La sentència detalla com una altra banda organitzada sota les sigles polítiques de CDC, saquejava les arques de municipis catalans per robar-nos els diners a tots els catalans.

Tot pactat, tot acordat amb unes comissions fixes per a cada “associato“. I, per descomptat, Sant Cugat, la joia convergent dels últims 30 anys, no ha estat una excepció.

Segons dicta la sentència, des de l’ajuntament de Sant Cugat es va concedir la remodelació del PAV3 a la constructora Ferrovial per un total de 4,1 milions d’€ dels quals un 4% va ser desviat per al pagament de comissions a CDC a través de les fundacions del Palau (2,5%) mentre el romanent (1,5%) l’hi quedaven als “consiglieri” Millet i Montull.

Malauradament, la sentència, lluny d’aclarir la trama delictiva, ens deixa molts dubtes oberts sobre el procediment: No és tan culpable el que accepta les mossegades com el que les facilita? Qui era l’encarregat, des de Sant Cugat, de validar els projectes i gestionar els maletins? Els diners robats dels impostos dels santcugatencs, ens seran retornats a la ciutat? Algú pensa dimitir?

Continuarà….

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de Cs a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large