• Aldo Ciprian , portaveu de Cs Sant Cugat critica “l’incompliment del govern que va prometre que Sant Cugat seria Zona 1 al gener del 2018”

Sant Cugat del Vallés, divendres 12 de gener del 2018. Ciutadans (Cs) Sant Cugat rebutja l’augment de les tarifes de transport públic i reclama que es congelin per l’any 2018 i que es replantegi l’actual model de zones tarifàries. Amb aquesta intenció la formació taronja presentarà una moció en el ple de gener.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat, Aldo Ciprian ha denunciat “les falses esperances” que el govern va donar l’any passat als ciutadans quan va assegurar en “múltiples ocasions” que Sant Cugat seria Zona 1 al 2018 i que per tant, els santcugatencs els hi costaria menys diners agafar el transport públic. “No només no som Zona 1 sinó que ara hem de pagar més per agafar el transport públic” ha criticat Ciprian que ha assegurat que “aquest és el govern de les promeses incomplides”

Aldo Ciprian, ha explicat que des de la seva formació s’impulsa aquesta iniciativa perquè “la mobilitat és un dret que s’ha de garantir i això passa per tenir preus assequibles”. Per aquest motiu Ciprian ha expressat el seu “desacord i rebuig” a l’increment de preus aprovat pel Consell d’Administració de  l’ATM.

A més Ciprian ha anunciat que des de Cs es proposa  “millorar i ampliar els títols de transport de caràcter social” i que els pensionistes i les persones amb discapacitat disposin de títols específics a preus reduïts per evitar d’aquesta manera “riscos d’exclusió social en els sistemes de transport públic de Catalunya”. En la moció també es demana “un tracte preferent” per a les persones que s’han de desplaçar diàriament per causes de mobilitat obligada així com per aquells col·lectius amb especials dificultats econòmiques que no es puguin acollir a les tarifes socials.

Finalment des de Ciutadans es demana “una rebaixa” que es consensuï amb la Taula social del Transport Públic pels títols més utilitzats com ara la T-10, de manera que es corresponguin amb la variació del cost de la vida i les condicions salarials de l’any anterior. “Una baixada de preus afavoreix guanyar usuaris respecte el cotxe, redueix la congestió i suposa una rebaixa de la contaminació”, ha conclòs el representant de Cs.

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large