• Sergio Blázquez, regidor de Cs, “volem que els nostres fills aconsegueixin l’excel·lència en català, castellà i anglès”

Sant Cugat del Vallès, dijous 06 de setembre del 2017. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha anunciat en roda de premsa la moció que presentaran al proper ple de Sant Cugat per una educació pública, trilingüe i de qualitat a Sant Cugat. Sergio Blázquez, regidor del grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat, ha posat en relleu la necessitat de “canviar el model educatiu actual i que l’anglès passi a ser una llengua vehicular a les escoles”. Blázquez ha assegurat “volem que els nostres fills aconsegueixin l’excel·lència en català, castellà i anglès”.

La proposta demana al Govern de la Generalitat a fer efectiu el trilingüisme, en tots els centres escolars, per tal de garantir que el català, el castellà i l’anglès siguin llengües vehiculars a l’horari lectiu. Tanmateix, es proposa que s’incorpori un 20% de les classes en anglès, un 40% de les classes en català i un 40% de les classes en castellà. En aquest sentit, Blázquez ha manifestat que “el canvi ha de ser gradual però posant tots els recursos que siguin necessaris”.

D’altra banda, Munia Fernández-Jordán, edil del grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha justificat la proposta que es portarà a Ple argumentant que es tracta d’una necessitat “derivada de la globalització“, en el sentit que “l’anglès cada cop és més necessari, i el trilingüisme té molt sentit en aquest context”. Fernández-Jordán també ha assenyalat que en l’enquesta del CIS de finals del 2016 s’indicava que el “60% d’espanyols reconeixen que no saben parlar ni escriure l’anglès”

A la proposta també es demana que es dotin d’auxiliars de conversa en anglès a les escoles que ho demanin i que a nivell local s’implanti a les escoles bressols de Sant Cugat el model trilingüe. Finalment, Blázquez ha explicat que el grup municipal ha engegat una campanya amb cartells informatius per tal de “promoure i visibilitzar la proposta”

Munia Fernández-Jordán y Sergio Blázquez presentan el cartell

per demanar una escola pública trilingüe i de qualitat

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large