De volta de les vacances d’estiu m’he decidit a visitar les diferents obres que s’han completat durant l’agost a la ciutat.

La meva primera parada ha estat el nou pavelló de la Guinardera, que serà la nova seu de vàries entitats esportives de la ciutat, on s’inclou també la del Futbol Sala Sant Cugat. El nou pavelló és una fantàstica instal·lació per a la pràctica de bàsquet posat que les 3 pistes laterals – la central sense cistelles ni marcador – tenen unes dimensions exactes de 28 x 15 m.

A diferència del bàsquet però, el futbol sala requereix unes dimensions del camp de joc de 40 x 20 m.
Per a poder aprofitar les línies, s’han utilitzat les blanques existents de bàsquet traient un total de 12 metres al llarg i 5 a l’amplada de la pista de futbol sala. Per tant, no estava previst fer una pista de futbol sala i mai es van pintar les seves delimitacions.

Els 300 seients de les graderies per a la visualització dels partits de mini-futbol sala, em resulten certament pocs, mal col·locats per visualitzar el joc (estan en un dels fons) i descentrats respecte de les pistes laterals.
A Sant Cugat tenim 2 equips federats de bàsquet i l’escola de bàsquet OMET on es formen milers de nens. Llavors, per què es desplaça un equip de la ciutat a unes instal·lacions que no són apropiades per a la pràctica del seu esport?

L’optimització dels recursos no és precisament un dels forts de l’equip de govern tal i, com ens tenen acostumats, un forat negre que dilapida centenars de milers d’euros cada any. Però en aquest cas l’error és descomunal perquè, a més, es tracta d’unes instal·lacions recentment inaugurades. Noves de trinca.

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de Cs a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large