• Aldo Ciprian, portaveu de Cs,a prop d’un 30% de la població de Sant Cugat prové de fora de Catalunya i per tant, no és catalanoparlant

Dijous, 06 de juliol del 2017. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha demanat que els pressupostos participatius estiguin tant en català com en castellà. La formació taronja ha presentat unes al·legacions al reglament dels pressupostos participatius perquè de cara a l’any vinent tant la campanya de difusió com la documentació sigui bilingüe. “Hem de complir el principi d’universalitat i hem d’arribar tothom” ha explicat Aldo Ciprian, portaveu de la formació, que també ha recordat que “a prop d’un 30% de la població de Sant Cugat prové de fora de Catalunya i per tant, no és catalanoparlant”

“Per garantir la participació real en els diversos processos participatius de la ciutat s’ha de facilitar la informació en dos dels idiomes oficials de Catalunya” ha assenyalat Ciprian. En aquest sentit, el portaveu ha denunciat que “es margina una part de la població de Sant Cugat si la campanya de difusió i comunicació dels pressupostos participatius només es fa en català” i ha afegit que aquest fet  “dificulta la participació de tota la ciutadania”.

Aldo Ciprian que defensarà les al·legacions en el Consell de Ciutat del proper dilluns 10 de juliol ha manifestat que “es tracta d’un primer pas per aconseguir que totes les campanyes de comunicació que fa l’Ajuntament cap a la ciutadania siguin com a mínim bilingües”. En aquest sentit, el portaveu ha demanat que també “es valori la inclusió de l’anglès en els pressupostos participatius i en algunes campanyes informatives”, ja que la població extrangera a Sant Cugat respecte a altres municipis és “altament significativa”.

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large