• El portaveu de Cs, Aldo Ciprian  considera que“una ciutat que ronda els 90.000 habitants i que té el segell de Ciutat per  la Infància d’UNICEF, ha de disposar d’un servei de pediatria d’urgències”

 Sant Cugat del Vallès, dimarts 9 de maig del 2017. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha reclamat un servei de pediatria d’urgències que funcioni les 24h del dia,  els 365 dies de l’any. Durant la roda de premsa on s’ha presentat la moció que portaran al proper ple, Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal, ha manifestat que “es tracta d’un tema de salut bàsic i essencial” i ha assenyalat que “és contradictori que més del 20% de la població de Sant Cugat tingui entre 0-14 anys i que la ciutat no disposi d’aquest servei”.

Actualment, no existeix cap servei de pediatria durant les nits de dilluns a divendres. Tampoc n’hi ha  els dissabtes a partir de les 15h ni tampoc els dies festius. “Amb una ciutat que ronda els 90.000 habitants i que la setmana passada va rebre el segell de Ciutat per la Infància d’UNICEF, reclamem un servei de pediatria adequat a les característiques del municipi” ha afirmat Ciprian.

“La nostra voluntat és buscar un acord entre tots els partits per poder disposar d’un servei que és essencial i necessari per a la ciutat” ha manifestat el portaveu de la formació taronja. Ciprian ha recordat que “és el moment idoni per presentar la iniciativa” perquè la Generalitat està treballant el nou Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PNUC).

En el cas que la Generalitat no aproves la petició, Ciprian ha demanat a l’Ajuntament  “més pro activitat” com a fórmula per aconseguir aquest servei. En aquest sentit el portaveu de la formació taronja ha recordat que a Sant Cugat només li pertocava una ambulància i gràcies a la insistència es va aconseguir mantenir-ne dues. “Ens mereixem tenir una salut pública i de qualitat” ha conclòs.

Comunicació Ciutadans (Cs) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large