foto Susanna caraFa temps que Ciutadans està denunciant la greu contaminació acústica que pateixen els veïns que viuen a prop de l’autopista AP7. Hem treballat al consell de barri de Mira-sol, a l’ajuntament de Sant Cugat i al Congrés dels Diputats a Madrid per aconseguir que es redueixi la contaminació acústica de l’autopista AP7. Sorprenentment la setmana passada els meus companys a l’ajuntament de Sant Cugat em van preguntar si el govern de l’EMD s’havia reunit amb el de Sant Cugat per incloure’ns en el paquet de mesures correctives que s’estava demanant a Madrid o si l’EMD tenia la competència per actuar amb autonomia i buscar la seva línia d’actuació.

La meva resposta va ser que no tenia ni idea del que s’estava fent des de l’EMD, ni tan sols era un tema que hagués sortit durant tot el mandat així que els vaig dir que preguntaria a veure quina resposta em donaven. Vaig percebre en els meus companys un to de dubte i em van explicar que creien (van ser molt subtils) que ja havia passat el termini per fer qualsevol al·legació o modificació i que si no estàvem dins de la petició de l’Ajuntament ens quedaríem fora.

Immediatament vaig buscar informació, i pel que vaig llegir i vaig interpretar a la web del ministeri de Foment, el termini ja havia vençut i que si no estàvem dins ens quedaríem fora. No es pot ser més exacte… O dins o fora. M’allunyaré dels fets que han passat i explicaré els fets que poden arribar a passar i per molt absurds que els semblin, si el que jo crec que ha succeït és cert, seran reals i veritables.

Madrid estudiarà, per reduir l’altíssima contaminació acústica que es genera a l’autopista AP-7, posar als costats de l’autopista unes pantalles acústiques perquè absorbeixin el so i aquest no sigui tan alt. Aquestes pantalles poden posar-se al llarg de l’autopista que travessa TOT el nostre municipi, incloent Valldoreix o només en la part que correspon a Sant Cugat, excloent a Valldoreix.

Tot depèn de si estem dins o fora … No seria irònic que la instal·lació de pantalles s’aturés en la línia que divideix Sant Cugat de Valldoreix? L’efecte seria el de llevar un tap de les orelles en passar al territori de Valldoreix.

Per què he dit que em va sorprendre la pregunta dels meus companys aquesta setmana passada? Doncs, perquè en l’audiència pública que precedeix al ple de dijous passat un veí va preguntar al president què s’estava fent pel que fa a la contaminació acústica de l’autopista AP-7, si s’havia treballat conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat per incloure’ns en les al·legacions que s’estaven fent al ministeri de Foment per solucionar el problema.

Resposta: Doncs ‘que no’…, una conversa amb el regidor de Medi Ambient de Sant Cugat …, l’esment d’una auditoria que es va fer fa anys i que per descomptat ha d’haver quedat obsoleta…, la promesa que es posaria a solucionar amb urgència el tema.. En resum, respostes supèrflues i que no vull analitzar.

Vist això desitjo de tot cor que els veïns de Valldoreix estiguem inclosos en qualsevol cosa que l’Ajuntament de Sant Cugat hagi fet, per que si no la realitat serà penosa

Susanna Casta és vocal de Ciutadans a l’EMD de Valldoreix

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large