• Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal “volem que l’Ajuntament de Sant Cugat faci un pas endavant en el retorn d’aquest impost”

Sant Cugat, dilluns 27 de febrer del 2017. El grup municipal de Ciutadans (Cs) Sant Cugat ha presentat la proposta on s’insta a l’Ajuntament de Sant Cugat a retornar  els diners que han cobrat de més  als ciutadans en les plusvàlues municipals i “a fer un pas endavant en el retorn d’aquest impost” ha afirmat Aldo Ciprian, portaveu del grup municipal. Ciprian ha recordat que “una sentència del Tribunal Constitucional ha resolt que  la venda d’immobles que no hagin generat beneficis no està subjecte  a pagar aquest tribut”.

El portaveu ha afirmat que l’objectiu de la moció és que l’Ajuntament de Sant Cugat  “tingui una actitud proactiva i doni totes les facilitats perquè la gent recuperi el que és seu”. És per això que han demanat que el consistori “posi tots els mitjans materials i humans perquè els contribuents facin efectiva la seva reclamació i puguin recuperar aquells diners que han pagat de més”.

D’altra banda, el regidor Sergio Blázquez ha afirmat que “s’han de retornar aquests diners als ciutadans que injustament ja els han pagat” i ha instat a l’Ajuntament que “no cobri aquest impost a la gent que vengui ara i que no obtingui cap benefici”. A més, ha recordat que la sentència és retroactiva a 4 anys, per tant, “com abans comencem , tindrem més possibilitats que la gent que ha pagat aquest impost fa 4 anys se’ls hi pugui retornar els seus diners”

Finalment, l’edil ha afirmat que “busquen actuar abans que no arribi la modificació de la llei a l’àmbit estatal” i li ha recordat a l’equip de govern que “no cal esperar fins que arribi una sentència per actuar”. En aquest sentit, ha subratllat que la proposta també beneficia “als petits propietaris que no han tingut mitjans per portar l’assumpte als jutjats” però que també “s’han vist afectats injustament per aquest impost” ha conclòs.

 

C5xn0VXWAAI_CSF

Comunicació Ciutadans (C’s) Sant Cugat

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large