foto aldoQuan vam començar aquest mandat, l’equip de govern Convergent va fixar uns generosos salaris per als regidors de govern (els seus) amb honoraris fixos que ronden els 60 mil € anuals excepte para l’alcaldessa que, després de ser nomenada Presidenta de la Diputació, percep unes quantitats properes als 100 mil € bruts a l’any.

Per als grups de l’oposició es va proposar un salari de fins a 18 mil € a l’any per a regidors i fins a 24 mil € brut per als portaveus en un concepte de dietes que, encara que no cotitza a la Seguretat Social, és el sistema més just per remunerar la nostra aportació al municipi: cobrar per assistència.

A mitjans de l’any passat, els portaveus d’ERC i CUP van decidir sol·licitar un salari fix de manera que poguessin cobrir les seves prestacions socials. El plenari encapçalat per CDC i resta de partits va accedir a pujar el salari de tots dos portaveus fins als 35 mil € (+46%): Cs va ser l’únic que va votar en contra conscient que la pujada salarial no anava lligat amb un possible augment de rendiment dels polítics agraciats.

Prova d’això és el portaveu del PSC que es va integrar recentment en l’equip de govern municipal a canvi d’un salari fix de 39 mil € bruts al que afegir al seu sou com a assessor en la AMB; des de llavors no se li ha tornat a veure per l’Ajuntament (excepte en la seva Comissió Informativa creada ad-hoc).

I el més sorprenent. Si els mateixos portaveus d’ERC i CUP ens venen cada dia la imminent sortida de l’Estat Espanyol, per què es preocupen a cotitzar a la Seguretat Social Espanyola?

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large