foto aldoAquest mes de novembre C’s Sant Cugat ha aprovat en el ple ordinari una de les nostres promeses electorals, incloses al nostre programa municipal per a aquest mandat, que és fruit de les reclamacions de molts veïns de la nostra ciutat.

Cada any passen per les instal·lacions de la Policia Nacional una mitjana de 20.000 ciutadans de Sant Cugat, un 24% dels nostres veïns, és a dir, 1 de cada 4 habitants del nostre municipi, per gestionar diferents tràmits legals: Document Nacional d’Identitat (DNI), Passaport, Autorització viatgi a menors, Infraccions DNI, Targeta d’Estrangers, Certificat d’Estrangers, Autoritzacions de retorn, Informes de nacionalitat i Cartes d’invitació.

Perquè el lector tingui una idea sobre si són moltes o poques gestions, el nostre Ajuntament atén, segons les mateixes dades publicades, unes 4.000 comunicacions a través de la nostra Oficina d’Atenció al Client, el 010 (aviat, gratuït gràcies a una altra moció de C’s) i la pàgina WEB municipal en el mateix lapse de temps. Una altra manera de valorar-ho és que, teòricament en 5 anys, tots els habitants de Sant Cugat hauran passat per la comissaria per fer alguna gestió, cosa que no succeeix amb cap altra entitat del municipi.

Aquesta instal·lació situada al carrer Vallés data de 1978 quan Sant Cugat comptava amb prou feines amb 30.000 habitants; des de llavors fins ara, les instal·lacions s’han anat degradant mentre la població s’ha multiplicat per tres. Malgrat les ajudes del govern municipal per mantenir en correcte estat les instal·lacions, l’edifici de propietat municipal, s’ha anat quedant petit i el local obsolet.

Actualment, la comissaria local compta amb una plantilla d’una dotzena de funcionaris que gestionen un total de 20.000 tràmits a l’any en unes condicions insalubres i amb poca possibilitat de millora vist les limitacions estructurals de l’edifici.

Aquesta prefectura atén també a milers de ciutadans comunitaris i extracomunitaris (uns 2.500 cada any) que tramiten la seva documentació legal en aquestes instal·lacions antigues i que, moltes vegades, han de fer cua en la porta de la comissaria donant una imatge lamentable de la ciutat.

No oblidem que, per a molts d’aquests estrangers, aquesta oficina és el primer contacte, la primera visió de la ciutat de Sant Cugat: la ciutat amb el segell Smart City”. I aquesta no és la imatge que volem donar de Sant Cugat, almenys en el nostre grup municipal.

Per tant, hem requerit al nostre Ajuntament que sol·liciti oficialment al Ministeri de l’Interior (de qui és competència aquesta tasca) l’augment de la inversió a la nostra ciutat perquè la Policia Nacional compti amb unes instal·lacions concordes amb els impostos que paguen els ciutadans del nostre municipi. Això i que faciliti al Ministeri unes instal·lacions adequades a l’enorme tasca que desenvolupen a la nostra ciutat facilitant-nos, per exemple, el segon passaport més poderós del món: l’espanyol.

 

Aldo Ciprian (@a_ciprian) és Portaveu del Grup Municipal de C’s a Sant Cugat

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large