foto Susanna cara

El tancament del pressupost de l’any 2017 – en cas de no arribar al 2016 – es farà incloent una partida referida a ‘l’arranjament’ del camí de la Salut. És una necessitat? No, no ho és o, millor dit, jo penso que no és necessari però ho portaran a terme igualment, sigui el que sigui el que jo pensi.

Ja fa temps que el govern de l’EMD té la voluntat ‘d’arranjar’ el camí de la Salut oblidant de manera convenient, que hi ha un contracte signat per Promusa que l’obliga a urbanitzar aquest mateix camí. Un oblit que sembla que solament els afecta a ells perquè la resta del poble és molt conscient dels compromisos pactats. I just en aquesta utilització cínica del llenguatge és darrere d’on el govern s’amaga per fer una despesa de més de 200.000 euros que no ens correspon a nosaltres fer-la.

 

ARRANJAR
1. Disposar en l’ordre que convé, en la manera més adequada a un fi.
2. Fer els treballs, les diligències, conduents a la realització (d’una convinença).
3. Establir, regular, (un assumpte) de comú acord amb algú.
4. Enginyar-se per aconseguir un fi, per sortir d’una situació difícil, per evitar un perill, etc.
5. Adaptar (una composició musical) a veus o instruments per als quals no havia estat originalment escrita.
6. Adaptar o revisar (una composició musical) per facilitar-ne l’execució o per acomodar-la a la moda.]
7. Gal·licisme. S’utilitza en el balear.

ARRANJAR
1. Arreglar, posar en bon estat

(Mira que som complicats els éssers humans que en comptes d’utilitzar el llenguatge per facilitar-nos la vida, fem ús d’ell per distanciar-nos encara més)

Jo no discuteixo la necessitat o la voluntat que pugui tenir el govern a rescatar el camí de la Salut i fer-lo més accessible als veïns com a via d’entrada o sortida de Valldoreix. El que em causa rubor és que utilitzin eufemismes per tapar una mala gestió. Seria lògic i normal que es reclamés a Promusa i, en el seu defecte, a l’Ajuntament que complissin amb els pactes signats en els contractes entre les diferents parts, a saber l’EMD, Sant Cugat, l’Eride i la família Gassó i que fora el mateix que fer que es compleixi el compromís d’urbanitzar el camí de la Salut perquè el valor de l’actuació ja es va descomptar en el seu moment. Tant costa fer bé les coses? Crec que no.

Els quatre vocals de l’oposició vam estar d’acord, si no recordo malament, en què si bé era adient urbanitzar (aquesta és la paraula perquè ens hem d’enganyar), el camí no era en canvi obligació de l’EMD pagar-lo.

Aquest desacord va sortir, per desgràcia del Sr. Puig, en l’últim ple de l’EMD quan la Sra. Turu el va portar a col·lació en l’audiència després del ple en prendre els veïns la paraula. Desgraciadament el que va començar com una senzilla pregunta va acabar en una discussió desagradable i fora de to, que no va ajudar ningú i no va aportar res tret d’evidenciar la profunda animadversió existent entre algunes persones, sentiment que s’hauria de deixar a casa i no portar-lo al ple per al disgust dels altres participants.

Segons la meva humil opinió el president no hauria de baixar mai al ring amb cap veí per molt desagradables que li resultessin les preguntes i menys jugar a un ‘tu más’ amb cap participant de l’assemblea per molt que aquest l’irriti amb les seves paraules o li enviï una càrrega de profunditat. Dit això també haig d’afegir que el president va aguantar bé els primers minuts de la picabaralla i no m’hagués agradat estar a la seva pell ni portar-me el ‘sofocón’ que es va portar ell.

La dignitat en què es vesteix un individu quan jura el càrrec de president ha de ser més resistent que la còlera, la visceralitat o el victimisme (tristament d’això últim en sabem molt els catalans en aquest temps) que neix quan et creus atacat injustament. Totes les parts hem de respectar les regles i respectar-nos i ser educats uns amb uns altres i procurar no convertir un espai de respecte democràtic en un circ.

M’he desviat del tema en recordar el disgust amb el qual vaig sortir del ple del mes de setembre així que retornem al que ens interessa que és ‘l’arranjament del camí de la Salut’. Ja he dit abans que no és una necessitat però estaria bé? Segur que sí, però no a costa de les arques de l’EMD. Així que esperem que deixin de jugar amb el significat de les paraules, que únicament demostra una falta de respecte cap als veïns i facin el que han de fer, que és comunicar a l’Ajuntament les intencions d’URBANITZAR el camí de la Salut i passar-los la factura. Per què posar-se a ARRANJAR res, si saps que és molt millor urbanitzar-ho? I més quan l’obligació de fer-ho recau en uns altres. Quin és el problema d’exigir o millor dit demanar amablement a l’AJSC que compleixi amb els seus compromisos? Crec que no hauria d’haver-hi cap, o si?

Susanna Casta és vocal de C’s a l’EMD de Valldoreix

sant.cugat@ciudadanos-cs.org

 

1437342826_Twitter 1437342857_facebook_circle_color Youtube_logo Instagram_Icon_Large